3p

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

Smart Budapest Ötletversenyt hirdet a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK). A pályázatokat július elsejéig várja a város, az ötletverseny győzteseit pedig – egy többkörös zsűrizést követően – szeptember elején hirdetik ki. Az ötletverseny célja, hogy Budapest a 21. század kihívásaira hatékonyan reagálni képes, okosabb várossá váljon az elkövetkező években.

Az ötletverseny meghirdetésével a program szervezői azt kívánják elérni, hogy a város oldaláról jelentkező igények találkozzanak olyan innovatív elképzelésekkel, melyeket az adott probléma megoldására kész vállalkozó szállít a város számára; a kettőt össze kell hozni, és az önkormányzati működés keretei között kell olyan platformot találni, ahol ezek egymásra találnak. 

Fotó: depositphotos.com
Fotó: depositphotos.com

Ahogy Ilyés Márton, a BVK elnöke, egyszersmind a program főszervezője fogalmazott: a város, és annak üzemeltetése aktuálisan rengeteg, a város működtetésével, üzemeletésével kapcsolatos problémát kínál, az innovátorokat, az innovatív ötletekkel és megoldásokkal jelentkező vállalkozókat pedig ezekhez kellene valamilyen módon közel engedni. 

Nem véletlen, fogalmazott Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes, hogy

a budapesti cégek mind beleálltak a kezdeményezésbe, a főváros cégek vezetőit mindez összerántotta.

Mostanáig az volt a kérdés, hogy hogyan is engedi be, engedi megvalósulni az adott innovációt egy nehezen mozduló, nem kifejezetten fogyasztóbarát rendszer, az ötletversennyel viszont annak az intézményi lehetőségét teremti meg a város, hogy a kívülről jövő ötlet megtalálja a várost, és reflektáljon annak igényeire. 

Eddig ezek a megkeresések elsősorban céges lobbi-tevékenységek formájában, vagy a közbeszerzés keretei között valósultak meg, de egyik sem az innovációról szólt, a mostani kezdeményezés viszont megteremti annak az intézményes kereteit – először csak egy másfél hónapra, később pedig állandó jelleggel –, hogy a város fejlődését szolgáló projektek elsősorban az újító ötletekről, és azok megvalósulásáról szóljanak.   

A szervezők hat kategóriában, a mobilitás, a környezetbarát energetika, a városi környezet, a társadalmi partnerség, a fenntartható gazdaság és a turizmus területéről várják a jelentkezőket, akik egyaránt nevezhetnek a versenyre ötletekkel, de már kiforrott projektekkel is. 

A legjobb ötletek és projekttervek gazdáit a Fővárosi Önkormányzat és a városüzemeltetést végző cégek egyedi tartalmú együttműködési megállapodásokkal jutalmazzák, sőt, piaci szereplők által felajánlott különdíjak is elérhetők a pályázóknak. A BVK a verseny főszervezőjeként nem csak a jelentkezők forráshoz jutását segíti majd, de a Smart Budapest Közösség vezetőjeként mentorációt is nyújt a vállalkozásoknak.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!