2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

20 éve csatlakoztunk az Európai Unióhoz, bőven lenne okunk az ünneplésre - de ezt nem mindenki gondolja így.

Nem tervez központi ünnepséget a kormány az uniós csatlakozás évfordulóján - így tudja a Szabad Európa. Május 1-jén lesz ugyanis Magyarország európai uniós csatlakozásának huszadik évfordulója, két hónappal később pedig kezdődik a fél éven át tartó magyar EU-elnökség. A kerek jubileum mindenképp okot adhatna az ünneplésre, hiszen sokat köszönhetünk a csatlakozásnak - persze nyilvánvaló, hogy a magyar kormány és a képviselői által csak "Brüsszelként" emlegetett EU viszonya korántsem felhőtlen. Elég csak arra gondolni, hogy jelenleg a Magyarországot illető uniós pénzek egy jelentős része jegelve van - és nem is látszik, hogy a közeljövőben hozzáférnénk a támogatásokhoz:

A Szabad Európa úgy értesült, hogy az Orbán-kormány nem tervez központi ünnepséget az emléknapra. Pedig a nép könnyen lehet, hogy örülne ilyesminek: egy friss felmérésből épp ma derült ki, hogy a magyarok több mint háromnegyede előnyösnek tartja az EU-tagságot, sőt: az első, 2011-ben elvégzett ilyen felmérés óta most a legkedvezőbb az EU megítélése Magyarországon. A felmérés eredményeiről laptársunk, a Privátbankár.hu itt számolt be.

A Szabad Európa arról is ír: úgy tudják, Medgyessy Péter volt miniszterelnök meghívást kapott Strasbourgba, ahol viszont a tíz tagország akkori vezetőivel megünneplik az unió történetének legnagyobb bővítését. Medgyessy Péter az uniós csatlakozás idején volt hazánk miniszterelnöke; arról, hogy mit remélhettünk akkor az EU-tagságtól, és mi valósult meg belőle 20 évvel később, hamarosan élőben beszélgetünk a Klasszis Klub következő adásában. Az online megrendezett, élőben közvetített beszélgetés során olvasóink is feltehetik kérdéseiket Medgyessy Péternek - további részletek itt:

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!