4p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Nem újkeletű az ellentét kettejük között, de amit a miniszter a Közlekedési Múzeum elköltöztetésének terve kapcsán kapott, azt azért nem teszi ki az ablakba.

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt szerint több érv is szól az ellen, hogy Debrecenbe költöztessék a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumot.

Az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület által támogatott főpolgármester-jelölt vasárnapi kőbányai sajtótájékoztatóján azt mondta, Lázár János miniszter témában tett javaslata

"hadüzenet a budapestieknek".

Kijelentette: Budapest nemcsak egy város, de a közlekedési hálózat és a turizmus központja is, egy ilyen rangú múzeumnak pedig a fővárosban a helye.

Vitézy Dávid szerint az intézmény Debrecenbe költözésével jócskán visszaesne a látogatószám, és a múzeum azt a közfeladatot sem tudná teljes mértékben ellátni, hogy iskolás csoportokat fogadjon, hiszen a nyugati, délnyugati országrészből egy nap alatt képtelenség a keleti városba és vissza eljutni.

"Logikátlan az ország szélére vinni egy ilyen múzeumot" - emelte ki.

Kitért arra is, nagyon sok ember munkája van abban, hogy a kőbányai járműjavító jelenlegi épületéből valóban egy világszínvonalú, a kor követelményeinek megfelelő közlekedéstörténeti múzeum jöjjön létre.

Vitézy Dávid felidézte, amikor a Közlekedési Múzeum főigazgatója volt, akkor a Városligetben a régi múzeumi épület már bezárt. Hosszas vita után győzték meg a kormányt és a Liget Budapest Projektet, hogy ne a ligetben, hanem Kőbányán, a MÁV járműjavítójában legyen az új helyszín. Büszke arra, hogy egy ipari műemléket sikerült így megmenteni a lebontástól - jelezte.

A kőbányai épületet alkalmassá tették arra, hogy jó időben látogatható legyen - folytatta a főpolgármester-jelölt, aki szerint a végleges megoldás az lenne, ha a 2018-2021-es tervek szerint újulna meg az épület és benne a múzeumi kiállítótér.

Jelezte: pénzhiányra a kormány nem hivatkozhat, hiszen Lázár János miniszter szerint arra van 150 milliárd forint, hogy Debrecenben épüljön fel a "nulláról" egy új múzeum.

Vitézy Dávid elmondta azt is, hogy lefolytatták a nemzetközi tervpályázatot, három év munkájával készültek el a tervek, a beruházáshoz az építési engedélyek és a kiviteli tervek is rendelkezésre állnak. Ezt a beruházást is Lázár János állította le, amikor "építési és rombolási miniszterként" átvette a tárca vezetését - fogalmazott.

Hozzátette: nem Debrecen fejlesztése ellen szólal fel, nincs kifogása az ellen, hogy ott létesítsenek egy "leánymúzeumot" vagy egy autómúzeumot, de azt teljes tévútnak tartja, hogy megszűnjön a fővárosban a Közlekedési Múzeum.

A főpolgármester-jelölt elmondta azt is, hogy a múzeum megújításának terve 7,4 milliárd forintba került, és a beruházás három év alatt készülhetne el.

Érvként hozta fel azt is, hogy Debrecenben a múzeumhoz kapcsolható egyetemi háttér sincs meg, nincs a közlekedéssel kapcsolatos felsőfokú oktatás.

A közlekedéstörténet legizgalmasabb "sztorijai" mind Budapesthez köthetők, ami összefügg a város fejlődésével: a világ legnagyobb villamoshálózata itt van, itt épült meg az első földalatti vasút, a magyar buszgyártás Mátyásföldhöz kötődik.

"A magyar közlekedéstörténetet Budapesten lehet jól elmesélni" - mondta.

Vitézy Dávid azt kérte Lázár János minisztertől, hogy gondolja át a Közlekedési Múzeum elköltöztetésének terveit, egyben azt ajánlotta a tárcavezetőnek, hogy "a maxi-Dubajt vigye Debrecenbe".

"Ha Lázár János mindenáron a debreceni BMW-gyár mellé szeretne valami nagyot álmodni, akkor építsenek az arabokkal oda felhőkarcolót"

- fogalmazott.

(MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!