1p

A kormany.hu oldalon már elérhető a kormánytagok személyijövedelemadó-bevallása, pontosabban azok az adatok, amelyek azokból nyilvánosságra lehet hozni.

Ezek szerint a miniszterelnöknek a tavalyi évben az összevontadóalap-összege közel 70,6 millió forint volt, írja a hvg.hu. 2022-ben ez 47,2 millió forint volt, a növekedés pedig vélhetően annak köszönhető, hogy Orbán Viktor fizetése tehát jelentősen megemelkedett, hiszen az átlagbér is nőtt, és a politikusok fizetése ehhez van kötve.

Rogán Antalnak, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjének 2023-ban összevont adóalapja több mint 252 millió forint volt, vagyis az ő bevétele – ellentétben Orbán Viktorral – csökkent, hiszen 2022-ben 425 millió forint szerepelt a bevallásban. Találmánya már nem fial annyit, “csak” havi 17 millió hoz a konyhára.

Az Index szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter 57,6 millió forintot, Pintér Sándor belügyminiszter összesen 48 millió forintot, Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter 69,6 millió forintot, Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter 67,5 millió forintot, Nagy István agrárminiszter pedig 58,5 millió forintot keresett.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!