1p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Itt egy újabb jele annak, hogy felpörgött a kampányhajrá a június 9-i választások előtt.

Újabb jelölőszervezeteket vett nyilvántartásba a Nemzeti Választási Bizottság (NVB). Mivel a bejelentések megfeleltek a követelményeknek, az NVB nyilvántartásba vette az Európai Parlament (EP) képviselőinek választására és az önkormányzati választásra a Zöldek, a Normális Emberek Pártja elnevezésű pártot.

Ezekre a pártokra is lehet majd szavazni
Ezekre a pártokra is lehet majd szavazni
Fotó: Depositphotos

Az önkormányzati választásra nyilvántartásba vette a Civil Zugló Egyesületet, a Ceglédért Független Egyesületet, a Mályi Most Egyesületet, az Összefogás a Jancsi Telepért Egyesületet, a Túlélés 98 Egyesületet, a Szentendrei Nemzeti - Konzervatív Kör egyesületet, a Fonyódi Polgári Egyesületet, valamint a Külvárosi Civil Egyesületet. Az önkormányzati és nemzetiségi választásra pedig nyilvántartásba vette a Csongrád Megyei Ukránok Kulturális Egyesületét.

Az EP-választásra a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint péntek délig már 33 pártot vettek nyilvántartásba jogerősen, az önkormányzati választásra 327 jelölőszervezetet, a nemzetiségi választásra pedig 92-t.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!