2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Zárt ülésen kérdezték az illetékesek a botrány ügyében, senki nem tagadott semmit.

Az RTL Híradó kapta mikrofonvégre Sas Zoltánt, a Nemzetbiztonsági Bizottság jobbikos elnökét a testület szerdai ülése után. Sas elmondta, hogy sem a bizottság fideszes tagjai, sem az illetékes szerveket felügyelő államtitkárok, sem a titkosszolgálatok vezetői nem tagadták, hogy hitelesek azok a dokumentumok, amelyek a magyar Külügyminisztérium rendszereit ért orosz hackertámadásról nyilvánosságra kerülltek.

Az ügy a csütörtöki Kormányinfón is terítékre került, ahol Gulyás Gergely azt állította, hogy nem kerültek ki érzékeny, bizalmas adatok a külügy rendszereiből, és hogy az ilyen támadások mindennaposnak számítanak.

Csak hogy ezt kontextusba helyezzük, az egyik 2021-es, a polgári hírszerzésért felelős államtitkárnak írt jelentésben azt írta a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat főigazgatója, hogy

"A KKM rendszereinek kiszolgálását biztosító, a felhasználók azonosítását és jogosultságkezelését végző Címtár szolgáltatás, a levelező szolgáltatás, a fájlkiszolgáló szolgáltatás, a felhasználó munkaállomások egy pontosan nem meghatározott része kompromittálódott, beleértve a legmagasabb jogosultságú adminisztrátori fiókokat. A teljes érintettség okán több mint 4000 munkaállomás és 930-nál több szerver vált megbízhatatlanná."

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!