2p

A Nemzeti Választási Iroda székházánál tartották a demonstrációt.

A hivatalban lévő városvezető „a választások tisztaságáért” hívta utcára a híveit, délután pedig arról posztolt a Facebookon, hogy bár a tényadatok alapján az újraszámolás után is ő nyert - számolt be a tüntetésről a 24.hu.

„a Nemzeti Választási Bizottság fideszes többsége olyan jogászkodásba kezdett, amivel megpróbálják átfordítani az eredményt, el akarják csalni a választást” - idézte a főpolgármestert a lap.

A portál azt írta: Karácsony szerint bőven akadt példa arra, hogy a hatalom megpróbálta kivéreztetni a kormányt, de nem sikerült Budapestet térdre rogyasztani. Kitért a lehallgatásokra, a házkutatásokra, amivel szerinte a hatalom a városvezetést akarta megtörni, de ezzel sem jártak sikerrel. És mindezeket azért eszközölték Karácsony szerint, mert a hatalom rájött, hogy Budapesten tiszta versenyben nincs esélye leváltani a demokratikusan megválasztott polgármestereket.

Ezért jöttek a trükkök – folytatta Karácsony – sorra véve, hogy a Fidesznek két jelöltje volt: a kormányszóvivő, Szentkirályi Alexandra, aki „a világ legostobább kampányát folytatta”, és egy államtitkár, Vitézy Dávid, aki kikérte magának, ha azt mondták rá, hogy fideszes. Szentkirályi visszalépésével Karácsony szerint a kormány megalázta a Fidesz-szavazókat és félrevezette az ellenzékieket - fogalmazott az újság.

„Minél több időt bent tölt a bizottság, annál kevesebb Karácsony-szavazat és annál több Vitézy-szavazat van” – jelentette ki, hozzátéve, „hogyha így folytatódik, Vitézy Dávid kétharmaddal fog nyerni”. Ezt alátámasztandó arról beszélt, hogy korábbi információk szerint 70 szavazat volt a különbség közte és Vitézy között, ám azóta ez a különbség 54 voksra apadt – erről írt az Index –, majd már 29 szavazat a különbség az NVB fideszes többségének döntései miatt.

A főpolgármester úgy folytatta, minél több a furcsaság, annál több a Vitézy-szavazat – a vitákat pedig szerinte csak egyféleképpen lehet elsimítani véglegesen: ha új választást írnak ki. Éppen ezért, jelentette ki, bármire jut odabent a választási bizottság, ő új választás kiírását fogja kérvényezni - toldotta meg a lap.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!