3p

Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter férje beszélt arról, hogy a Fidesz súlyos rejtett belső erkölcsi válságba hanyatlott.

„Engem mélységesen felháborított mint jobboldali embert, ahogy a sajtó Rogán Antal vezetésével bánt a köztársasági elnökkel” – mondta Magyar Péter Varga Judit volt igazságügyi miniszter volt férje a Partizánnak adott interjújában, amit a Telex szemlézett.

Nem érti, a Fidesz-szavazók hogyan nyelik le, hogy Bayer Zsolt beleszálljon a köztársasági elnökbe, a Fidesz saját emberébe. Bántónak tartja azt is, ahogy a kormány hallgatott a botrány kirobbanása után.

Magyar Péter szerint biztosan vannak a kormányban, akiknek nem tetszik az a központosított kommunikáció, amelyben „az utolsó minisztériumi közleményt is Rogánék hagyják jóvá”.

Magyar Péter szerint Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter a kormány Richelieu-je. „Őket soha senki nem kéri számon, nem elszámoltathatók” – mondta. Szerinte Rogánnak példátlanul nagy hatalma van, különösen, hogy a titkosszolgálatok is hozzá kerültek. Rogán egy „intéző ember”: olyan dolgokat tesz meg, amit a miniszterelnök nem feltétlenül csinálna. Ő úgy véli, Rogánnak mennie kellene. 

A volt férj általánosabb kérdésekről is beszélt. Szerinte két nyilvánosság van Magyarországon, ezért a Fidesz szavazói nem is tudják, hogy ezért vagy másért kritizálniuk kellene Rogán Antalt. „A fontos döntések nem a kormányülésen dőlnek el, hanem a belső magban. Ide tartozik Rogán Antal, Gulyás Gergely, Orbán Balázs és Nagy Márton”. „Nekem nincsenek reményeim, de azt komolyan gondoltam, hogy a magyar emberek legnagyobb ellensége az apátia” – mondta. Szerinte az ő jobboldali közegében is van egy beletörődés, de azt nem tartja normálisnak, hogy „az ország fele néhány család kezében van”.

Magyar Péter szerint korábban élesen elválasztották az államot és a családi ügyeket a Fideszben, de ez mára nem működik. A beszélgetés végén arról beszélt, hogy „gyorsan össze tudnak dőlni rendszerek”, ez pedig egy „becsontosodott rendszer”.

Elmondta, hogy ott volt a 2018-as és a 2022-es eredményvárón, és voltak nyugtalan arcok is. A választások előtt azért is volt az alapítványokba szervezés, mert „ment az, hogy mi van, ha nem mi nyerünk”. Magyar nem tartja kizártnak, hogy választáson váltsák le a kormányt, de esélyesebbnek tart egy belső átalakulást, mikor Orbán Viktor „nyugdíjba megy”. Úgy véli, két héttel ezelőttig négy utódja lehetett volna Orbán Viktornak: Novák Katalin, Varga Judit, Szijjártó Péter és Gulyás Gergely. „Ebből kettő kiesett.” Szerinte Lázár János nincs ebben a körben, ő nem számít potenciális jelöltnek. Megjegyezte, hogy még nem mesélt el mindent, de arra nem válaszolt érdemben, hogy van-e még bármi a „tarsolyában”.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!