<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi a béke ára Ukrajnában és ki fizeti meg? Lesz-e hitel Magyarországon?

Találkozzon személyesen neves külpolitikai szakértőkkel és bankvezérekkel!

Klasszis Klub Live - először élőben, személyesen, Budapesten!
Vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. március 23.

Jelentkezzen most!

Az áldozatok száma folyamatosan emelkedik: Törökországban több mint 8500-an, Szíriában több mint 2200-an vesztették életüket a földrengés következtében a szerda délig beérkező információk alapján.

Recep Tayyip Erdogan szerdán a dél-törökországi Kahramanmarasban közölte, hogy 8574-re emelkedett a hétfői földrengéssorozat törökországi halálos áldozatainak száma. Így a Szíriában közölt több mint 2200 halálos áldozattal együtt a földmozgás több mint 11 ezer ember életét oltotta ki - derül ki az MTI tudósításából.

Erdogan a Kahramanmarasban felállított sátorvárosban arról is beszámolt, hogy a sebesültek száma 49 133-ra nőtt.

A török államfő elmondta, hogy a mentési munkálatokat az első nap több nehézség hátráltatta, főként, ami a repülőtereket és az utakat illette, de a második napra és mostanra urai lettek a helyzetnek. Elismerte ugyanakkor, hogy az üzemanyag-ellátással továbbra is gondok vannak a katasztrófa sújtotta térségben - írja az MTI. 

Magyarok is segítenek a mentésben

Immáron hat magyar kutató-mentő egység dolgozik Hatay tartományban - közölte Facebook-oldalán Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter arról is ír: ma a Budapesti Önkéntes Mentőszervezet egysége is Törökországba érkezett, így délutántól már 156 főből és 28 kutyából áll a mentésben részt vevő magyar kontingens. Eddig 16 ember köszönheti az életét, a túlélését a magyar mentőalakulatoknak - közölte Szijjártó Péter.

Magyar egységek is segítenek a mentésben. Fotó: Facebook / Szijjártó Péter
Magyar egységek is segítenek a mentésben. Fotó: Facebook / Szijjártó Péter

Magyar sérültekről továbbra sincs hír, a régióban tartózkodó magyarok nem sebesültek meg a katasztrófában.