<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Megérkeztek a brit tankok is, az oroszok viszont állítólag le tudják lőni az ukrán hatótávolságot megkétszerező irányított bombákat. Háborús hírek.

  • Avdijivka városánál továbbra is súlyos harcok zajlanak, a település vezetője szerint a várost „eltörlik a föld színéről” az orosz tüzérségi támadások. Az orosz erők lassú előrenyomulást folytatnak a frontvonal a város körüli szakaszain, céljuk az ukrán védők körbezárása lehet. A támadásokban nagy szerepet játszik a 10. orosz tankezred, amely azonban a brit védelmi minisztérium értesülései szerint páncélosainak nagy részét elveszthette a harcokban.
  • Az ukrán szárazföldi erők parancsnoka arról beszélt katonáinak egy nyilvánosságra került videón, hogy az ukránok célja Bahmutnál az oroszok kifárasztása és nagy veszteségek okozása.
  • Volodomir Zelenszkij ukrán elnök több, a háború sújtotta ukrán régió után most az északi Szumi-régióban tűnt fel.
  • Miután a napokban bejelentették az első német Leopard 2-es harckocsik megérkezését Ukrajnába, most már az első brit Challenger 2-es nehéz harckocsik megérkezését is megerősítette az ukrán vezetés. Olekszij Reznyikov védelmi miniszter egy Twitterre feltöltött videóban kék-sárga felségjelzést viselő tankok hosszú sorának egyikében ül.

 

  • Orosz közlés szerint lelőttek egy amerikai gyártású GLSDB „okosbombát”, amelyet ukrán erők lőttek ki rájuk. Ez az első alkalom, hogy az oroszok ilyen fegyver lelövéséről számoltak be. A GLDSB bombák megkétszerezhetik az ukránok fegyverek által elérhető hatótávolságot.
  • Az amerikai védelmi minisztérium azt közölte, hogy hétfő óta az orosz fél nem küld napi értesítéseket nukleáris erőinek tevékenységéről az Egyesült Államoknak.
  • Szuperszonikus hajó elleni rakétát lőtt ki az orosz haditengerészet a Japán-tengeren egy gyakorlat keretében.