3p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Egy régi, elavultnak számító rakétát tuningolhattak fel. Veszélyes húzásra készülnek az oroszok is, de Washingtonból rossz hírt kaphatnak. Háborús hírek szombat délelőtt.

  • Péntekről szombatra virradó éjjel jelentős dróntámadást indított orosz célpontok ellen Ukrajna, legalább 50 drónt észleltek az orosz légtérben. A legtöbb támadó eszköz a belgorodi régiót támadta, de többet észleltek a kurszki régió felett, de Moszkva környékére is legalább egy drón eljutott. A jelentések szerint a célpontok az orosz villamosenergia-hálózat elemei, illetve olajipari létesítmények voltak. Moszkvai források szerint az összes támadó eszközt lelőtték, károkat csupán azok lezuhanó roncsai okoztak.
  • Az ukrán katonai hírszerzés feje, Kirilo Budanov megerősítette, hogy ukrán találat miatt zuhant le egy orosz Tu-22M3 stratégiai bombázó az ukrán ellenőrzés alatt álló területekről bő 300 kilométerre. „Csak azt mondhatom, hogy a gépet 308 kilométer távolságban érte találat, igencsak messze” – fogalmazott Budanov. A Reuters hírszerzési forrásokra hivatkozva azt írja, hogy a csapást egy S-200-as légvédelmi rendszerhez tartozó, módosított rakétával hajtották végre.
    Orosz források szerint a bombázó technikai hiba miatt zuhant le, a legénység négy tagja elhagyta a gépet, kettejüket épségben megtalálták, egyikőjük meghalt, a legénység egy tagját pedig még keresik.
  • Szergej Lavrov orosz külügyminiszter arról beszélt, hogy az orosz erők a közeljövőben jelentős hadműveletet indíthatnak Harkiv városának elfoglalására. A háború előtt 1,7 millió lakossal Ukrajna második legnagyobb városának számító nagyvárost hetek óta intenzíven bombázza az orosz haderő rakétavetők, siklóbombák és más eszközök bevetésével, miközben a határ orosz oldaláról orosz csapatösszevonásokról érkeztek hírek.
  • A Privátbankár állandó külpolitikai szakértője, Káncz Csaba szerint Andrzej Duda lengyel elnök szerdai, Donald Trump amerikai exelnökkel elköltött vacsorája hozta meg a régóta várt fordulatot az Ukrajnának (és Izraelnek) szánt, összesen 95 milliárd dolláros amerikai katonai segélycsomag ügyében, amelyről a republikánusok blokkolásának feloldása után a napokban szavazhat az amerikai kongresszus. Trump döntését befolyásolhatta közel 9 millió, magát lengyel származásúnak tartó amerikai választópolgár szimpátiájának elvesztésétől való félelem is.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!