2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

A hétfő legfontosabb történései röviden.

 • Nem lehet kizárni egy Oroszország és a NATO közti háborút. Amennyiben kitörne, Csehország az első pillanattól kezdve részese lenne - jelentette ki Karel Rehka, a cseh hadsereg vezérkari főnöke hétfőn Prágában egy biztonságpolitikai konferencián. Egy ilyen forgatókönyv ellen csak felkészültséggel és elrettentéssel lehet védekezni - szögezte le. "Oroszország és az észak-atlanti szövetség közti háború, amely számunkra a legrosszabb forgatókönyv, nem lehetetlen, lehetséges" - hívta fel a figyelmet Karel Rehka a Belső biztonság és az állam ellenálló képessége című konferencián a cseh Képviselőházban.
   
 • Ukrán beszámolók szerint Oroszország akár 40 cirkálórakétát és körülbelül 35 drónt lőtt le egyik napról a másikra.
   
 • Szerhij Popko, a kijevi katonai adminisztráció vezetője szerint Oroszország fokozott támadásokkal próbálja kimeríteni az ország légvédelmét és feszültségben tartani a civil lakosságot.
  Lehetséges egy orosz-NATO háború. Fotó: Depositphotos
  Lehetséges egy orosz-NATO háború. Fotó: Depositphotos

   
 • Mintegy 36 milliárd dollárt vontak ki az országból azok a külföldi befektetők, akik elhagyták Oroszországot 2022 márciusa és 2023 márciusa között.
   
 • Mihajlo Podoljak szerint az Ukrajna számára elfogadható békemegállapodás ne csak a szuverén határok visszaállítását foglalja magába, de egy demilitarizált zónát is, mely Ukrajna határaitól 100-120 kilométerre húzódik Oroszországban.
   
 • Svédország és Törökország külügyminiszterei hamarosan találkoznak, hogy megvitasság Svédország NATO-csatlakozási kérelmét. Az első hírek szerint erre csütörtökön került volna sor, ám végül kiderült, hogy a török külügyminiszter nem lesz jelen a NATO külügyminiszterek találkozóján.
   
 • Ukrajnai repülőtereken található célpontokra mért csapást az orosz haderő az éjjel, nagyhatótávolságú, légi indítású, precíziós fegyverekkel - jelentette ki Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a hétfői hadijelenést ismertetve.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!