TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

Információink szerint időben elkészült a Pintér Sándor által felkért Boston Consulting Group átfogó egészségügyi reformcsomagja, amely jelenleg a Belügyminisztériumnál várakozik. Kérdés, mikor osztják meg a nyilvánossággal?

Lapunk információi szerint a bevállalt határidőre, augusztus 7-re elkészült a hazai egészségügyi reform átalakítási terve, melyre 352 millió forintért kérte fel Pintér Sándor belügyminiszter a témában már jártas Boston Consulting Group (BCG) tanácsadócég magyar vállalatát.

Mi lesz veled magyar egészségügy? Fotó: Pixabay Mi lesz veled magyar egészségügy? Fotó: Pixabay

Tehát nem volt késlekedés, a cég 10 nappal ezelőtt, időben letette a BM asztalára a reformcsomagot, kérdés, hogy mikor kerül nyilvánosságra, ha egyáltalán kikerül, ahogy az a szlovákok esetében megtörtént. A BCG nevéhez fűződik ugyanis a szlovák egészségügy átvilágítása, és a reformcsomag kidolgozása, amely időről-időre nyilvánosságot is kapott az országban. 

Korábban lapunknak Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő úgy nyilatkozott, nem lehet tudni, mi zajlik a zárt ajtók mögött a hazai egészségügy átalakításával kapcsolatban. Annyit viszont igen, hogy bár nem verték nagydobra, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma helyett miért a Belügyminisztérium kérte fel a BCG-t a hazai egészségügy ráncba szedésére, de a cég megkezdte a munkát. Illetve az is ismeretes, hogy ezzel egyidőben 141 ezer kérdőívet küldtek szét az egészségügyi dolgozóknak a témával kapcsolatban. Hozzátette:

„Ha valamit, az egészségügyi reformcsomagot kéne megkonzultáltatni.”

A dán mintára készült szlovák reformcsomag valószínűleg azért volt szimpatikus a kormánynak, mert nem az egészségügyre fordított költségek növelése volt a cél, hanem az, hogy a meglévő ráfordítások hatékonyabb elköltése által 20 százalékkal növelnék az ágazat hatékonyságát és 30 százalékkal az ellátás minőségét.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 253 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 355 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 643 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

Múlt héten, augusztus 13-án írásban elküldtük a reformcsomaggal kapcsolatos kérdéseinket a Belügyminisztérium sajtóosztályának. Ezekre voltunk kíváncsiak:

  • mikor osztják meg a közvéleménnyel az elkészült átalakítási tervet?
  • mikor lépne életbe a reform?
  • sikerült-e feldolgozniuk és érdemlegesen felhasználniuk a tervezethez a 141 ezer kérdőívet, amelyet az egészségügyi dolgozók töltöttek ki anonim módon?
  • készült-e a kérdőívekről statisztika, ha igen, milyen eredménnyel?

Kérdéseinkre eddig nem kaptunk választ, amint megérkeznek, természetesen frissítjük cikkünket.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.