2018. március 20. 12:41
mfor.hu

Az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet kap egy új, 15 ezer négyzetméteres szárnyat is a Frankel Leó úton.

Az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet fejlesztésére és korszerűsítésére mintegy 18 milliárd forintot fordít a kormány az Egészséges Budapest Program keretében – jelentette be Varga Mihály. Az NGM keddi közleménye szerint a nemzetgazdasági miniszter sajtótájékoztatón elmondta: a magyar gazdaság eredményeinek köszönhetően az Egészséges Budapest Programot uniós támogatás nélkül, kizárólag hazai költségvetési forrásból valósíthatja meg a kormány.

Az intézmény több részletben újul meg: az idén 1,453 milliárd forintból orvostechnológiai, betegbiztonsági és informatikai fejlesztés valósul meg, emellett sor kerül az energetikai rendszer modernizálására is. Emellett 805 millió forintos ráfordítással megkezdődik az intézet teljes körű fejlesztésének előkészítése is, melynek része lesz


egy új, 15 ezer négyzetméteres szárny kialakítása a Frankel Leó úton.

A beruházás várható költsége összesen 17,78 milliárd forint lesz.

Az ORFI egyébként 2015-16-ban már átesett egy renováláson:  az energiahatékonyság javítására vonatkozó felújításokat végeztek az épületen 1 milliárd forintért, mely összeget akkor egy uniós KEOP pályázaton nyertek el.