<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A hírességek névjegyével ellátott relikviák hőskorukat élik: dedikált könyvek, CD-k, fényképek mellett egyedi darabokat is találhatnak a szemfüles rajongók - derül ki egy felmérésből.

Nem kell pizza futárnak öltözni, kerítést mászni vagy napokig fagyoskodni a kedvencek háza előtt egy aláírás reményében – ma már a fotelből is, kényelmesen bővíthető a sztárok keze nyomát viselő tárgyak sora.

Talán nem is olyan meglepő, de a sportolók autogramját becsüljük a legtöbbre, közülük is a focis ereklyék viszik a prímet neten. Az eredetiségről tanúsítványt is csatoló Puskás rajongó 150 000 forintot kér a legenda aláírásával ellátott focilabdáért. Huszti Szabolcs kézjegyéért is szép summát, 70 ezer forintot kell fizetnünk, ha Hannover mezét szeretnénk megvenni, amelyet csapattársai is aláírtak. A legdrágább szignót Michael Owen tudhatja magáénak: dedikált Liverpool mezére 400 000 forintért csaphatunk le a Jófogás.hu-n. A Forma 1-es rajongók is csemegézhetnek az apróhirdetési portálon, bár egy-egy relikviáért súlyos összegeket kell kiadni - a Michael Schumacher által aláírt, eredeti Ferrari tesztpilóta sisakért 100 000 forintot kér tulajdonosa.

Az „alacsonyabb” árfekvésben is igazi kincsekre akadhatunk. Az itthon olajmágnásként ismert Larry Hagman aláírását 40 000 forintért vihetjük el, Jon Bon Jovi szignóját pedig 25 000 forintért tehetjük be a vitrinbe. A hazai sztárok esetében a retro vonal erősebb: egy dedikált Bonanza Banzai óriás poszter 30 000 forintba kerül, Bródy János dedikált dobverője már 3000 forintért elvihető. Fluor fotójának megvásárlása pedig még a zsebpénzből gazdálkodó tininek sem jelenthet gondot: mindössze 500 forintot kérnek érte. Ugyanennyibe kerül Delhusa Gjon dedikálása, amit rajongás hiányában árulnak. Zámbó Jimmy aláírása azonban még most is meg- és felbecsülhetetlennek tűnik: a királyról készült dedikált fotóhoz nem mert, vagy nem tudott árat adni egykori rajongója.

„Az aláírások piacát az ingatlanok piacához tudnám hasonlítani” – nyilatkozta az autogram.blog.hu főszerkesztője. Egyértelmű trendekről nem lehet beszélni, de elmondható, hogy egy-egy híres emberrel kapcsolatos esemény keresettebbé tehet egy autogramot. Ilyen például, ha valaki meghal, vagy elér valamilyen rendkívüli sikert, például olimpiai aranyat nyer. Ilyen helyzetekben hirtelen keresettebb lesz az autogramja. Hosszú távon az értékes autogramok mindenképp jó befektetést jelentenek.”

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.