Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A héten három régió revizoraival megerősítve, a társszervek - munkaügyi felügyelőség, vámhatóság, fogyasztóvédelem - bevonásával több APEH ellenőrzési akcióra is lehet számítani a Balaton körül.

Beke Ibolya, az APEH Dél-dunántúli Regionális Igazgatóságának ellenőrzési főosztályvezetője arról tájékoztatta az MTI-t hétfőn, hogy munkatársai a héten előre meghatározott útvonalterv alapján - a társszervekkel összehangoltan - járják a Balaton-parti helyszíneket. A nyugta- és számlaadási ellenőrzések mellett nagy figyelmet fordítanak a munkavállalók foglalkoztatásának jogszerűségére, a bejelentés szabályszerűségére, igyekeznek kiszűrni a feketén foglalkoztatottakat.

Minden nap több foglalkoztató is fennakad a rostán amiatt, hogy "elfelejt" az alakalmi munkavállalói könyvbe bejegyzést tenni és közteherjegyet ragasztani. Ilyen esetekben a mulasztó üzletét 12, 30, illetve 60 napra is bezárhatják.

Nagy figyelmet fordít az APEH az engedély és adószám nélkül adóköteles tevékenységet végzők kiszűrésére is. Azoknál, akik folyamatosan feketén végzik a tevékenységüket, az APEH becslési eljárással állapítja meg a fizetendő adót, természetesen annak bírságával és pótlékaival együtt.

A leggyakrabban a nyugtaadást vizsgálják a revizorok, alkalmi rendezvényeken, fesztiválokon is felbukkanva. A próbavásárlás után górcső alá vehetik a nyilvántartások vezetését, a pénztárgép állapotát, adómemóriájának tartalmát, az értékesítésre kínált termékek eredetét, vagy a beszerzések bizonylatolását is.

Az ellenőrök kiemelt figyelmére, és még a szezon vége előtti visszatérésükre számíthatnak azok, akiket a július 19-22. között zajló, "Vitorlás" elnevezésű nagy APEH-razzián mulasztáson kaptak. Ekkor az ellenőrzött balatoni szolgáltatóknak mintegy fele vesztett rajta a számlaadási kötelezettsége elmulasztása, vagy szabálytalan foglalkoztatás miatt.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.