TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2007. október 3. 17:19

Az önkormányzati tulajdonú Pécsi Közlekedési Zrt. 632 millió forintot köteles fizetni az adóhivatalnak, miután a Baranya Megyei Bíróság szerdán hozott jogerős határozatában kimondta: a cég két éven keresztül jogszerűtlenül igényelt fogyasztói árkiegészítést az államtól a pécsi iskolások kedvezményes helyi járatú buszbérletei után.

Az adóhivatal szerint a közlekedési társaság jogtalanul vette igénybe minden általános iskolás után a fogyasztói árkiegészítést 2003-ban és 2004-ben, mert nem minden általános iskolás használta az önkormányzat által vásárolt bérletet. Az adóhivatal azt is kifogásolta, hogy a közlekedési társaságnál nem vizsgálták a gyerekek szociális-anyagi helyzetét és a rászorultságát.

A bíróság a közigazgatási perben szerdán elutasította a felperes közlekedési társaságnak az összeg megfizetésére vonatkozó adóhivatali végzés ellen benyújtott keresetét.A döntés értelmében a helyi járatú autóbuszközlekedést biztosító vállalat tizenöt napon belül köteles megfizetni a mintegy 632 millió forintot. Az ítélet ellen hatvan napon belül felülvizsgálati kérelemmel élhet, de annak benyújtása nem halasztó hatályú a határozat végrehajtása szempontjából.

Tasnádi Péter, Pécs szocialista polgármestere közölte, hogy minden lehetséges jogi lépést megtesznek, hogy bizonyítsák igazukat, a cég a támogatásokat ugyanis a tanulók utazásaihoz használta fel. A közlekedési vállalat vezetője már csütörtökön tárgyalást kezdeményez az APEH vezetőivel, hogy részletfizetési kedvezményt kérjen az összeg visszafizetéséhez - tette hozzá.

A politikus hangsúlyozta, a helyzet megoldása érdekében konzultálni fognak Győr vezetőivel, ahol a közelmúltban hasonló probléma merült fel. Bárhogy is alakul a helyzet, a jövőben is biztosítani kívánják a közszolgáltatást jelentő helyi járatú autóbuszközlekedés zavartalanságát - mondta el a polgármester.

MTI/Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.