2p

Merre tovább, Magyarország? Hogyan éltünk idén, és hogyan fogunk jövőre?

Különleges, évzáró online Klasszis Klub
Petschnig Mária Zita közgazdásszal és Kéri László politológussal
- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. december 14. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az Invitel Távközlési Zrt. kötelezettségvállalásának elfogadásával lezárult a cég jogelődje, a FiberNet Kommunikációs Zrt. ellen a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat gyanúja miatt indult versenyhatósági vizsgálat.

A Gazdasági Versenyhivatal közölte, korábban a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt indított eljárást az Invitel jogelődje ellen a cég 2008. november 3. és 2011. február 1. közötti időszakban közzétett kereskedelmi kommunikációit vizsgálva.

A versenyhivatal azt kifogásolta, hogy a vállalkozás egyes kábeltelevíziós szolgáltatásait annak ellenére digitálisként népszerűsítette, hogy az általa kínált szolgáltatási csomagok kizárólag analóg csatlakozású, digitális csatlakozásra nem alkalmas eszközzel (set-top-box) voltak igénybe vehetők. Bár a műsorszolgáltatók által digitális formában sugárzott műsorjel az előfizetőknél kihelyezett set-top-box-ig digitális formátumban érkezik, a készülék ezeket a jeleket analóggá alakítja át, így a set-top-box kimenetén analóg jelek kerültek  a fogyasztók televíziókészülékére.

A GVH által folytatott vizsgálat és az előzetes álláspont következtetéseit megismerve az Invitel egyebek mellett vállalta, hogy 2012. február 1-jétől valamennyi előfizetője részére lehetővé teszi megfelelő kimenettel rendelkező set-top-box-ok havi bérleti díj ellenében történő igénybevételét, amely bérleti díj legalább 2013. január 31. napjáig legfeljebb bruttó 1.500 forinttal lesz magasabb a kizárólag analóg csatlakozású set-top-box-ok havi bérleti díjánál.

A kötelezettségvállalás kiterjed arra is, hogy a vállalások teljesítését az Invitel a GVH-nak legkésőbb 2012. február 28-ig igazolja.

A versenyhivatal a kötelezettségvállalások teljesítését utóvizsgálat keretében ellenőrzi.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!