<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

Az Invitel Távközlési Zrt. kötelezettségvállalásának elfogadásával lezárult a cég jogelődje, a FiberNet Kommunikációs Zrt. ellen a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat gyanúja miatt indult versenyhatósági vizsgálat.

A Gazdasági Versenyhivatal közölte, korábban a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt indított eljárást az Invitel jogelődje ellen a cég 2008. november 3. és 2011. február 1. közötti időszakban közzétett kereskedelmi kommunikációit vizsgálva.

A versenyhivatal azt kifogásolta, hogy a vállalkozás egyes kábeltelevíziós szolgáltatásait annak ellenére digitálisként népszerűsítette, hogy az általa kínált szolgáltatási csomagok kizárólag analóg csatlakozású, digitális csatlakozásra nem alkalmas eszközzel (set-top-box) voltak igénybe vehetők. Bár a műsorszolgáltatók által digitális formában sugárzott műsorjel az előfizetőknél kihelyezett set-top-box-ig digitális formátumban érkezik, a készülék ezeket a jeleket analóggá alakítja át, így a set-top-box kimenetén analóg jelek kerültek  a fogyasztók televíziókészülékére.

A GVH által folytatott vizsgálat és az előzetes álláspont következtetéseit megismerve az Invitel egyebek mellett vállalta, hogy 2012. február 1-jétől valamennyi előfizetője részére lehetővé teszi megfelelő kimenettel rendelkező set-top-box-ok havi bérleti díj ellenében történő igénybevételét, amely bérleti díj legalább 2013. január 31. napjáig legfeljebb bruttó 1.500 forinttal lesz magasabb a kizárólag analóg csatlakozású set-top-box-ok havi bérleti díjánál.

A kötelezettségvállalás kiterjed arra is, hogy a vállalások teljesítését az Invitel a GVH-nak legkésőbb 2012. február 28-ig igazolja.

A versenyhivatal a kötelezettségvállalások teljesítését utóvizsgálat keretében ellenőrzi.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.