2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Magyarországnak az adósság stabilizálásához újabb IMF-program nélkül is legalább olyan költségvetési megfontoltságot kell tanúsítania, mintha lenne megállapodása a valutaalappal - áll londoni felzárkózó piaci elemzők pénteki helyzetértékelésében, amely szerint hosszabb távra szóló költségvetési tervezés nélkül Magyarország elvesztheti hozzáférését a piaci finanszírozáshoz.

A Goldman Sachs (GS), a világ egyik legnagyobb pénzügyi szolgáltató csoportja a magyarországi költségvetési és adósságkilátásokról Londonban kiadott - elsősorban az újabb IMF-megállapodás elvetésének lehetséges következményeire összpontosító - tanulmányában azt írja, hogy  új IMF-program nélkül a kormánynak a jövőben még kevesebb mozgástere lesz a költségvetési szigor enyhítésére, az adósságköltség valószínűleg emelkedni fog, a forint erősödési potenciálja gyengül, sőt rossz esetben a hosszú távú növekedés is alacsonyabb lehet.

E tényezők mindegyike meghatározó abban a kérdésben, hogy mekkora elsődleges államháztartási többlet szükséges az adósságráta legalább stabilan tartásához. Ezért az adóssághelyzet fenntarthatóságához, vagy akár az adósság csökkentéséhez az új kormány költségvetési politikájának legalább annyira megfontoltnak kell lennie, mint amilyen új IMF-megállapodás alapján lenne - áll a GS londoni elemzésében.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!