2p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Sűrű a program, ezért csúszik a találkozó.

Általában az év elején, február táján találkozik egymással Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin, idén azonban nem jött hír arról, hogy sor kerülne a magyar kormányfő és az orosz elnök szokásos randevújára.

Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin

Az mfor.hu munkatársa azt a tájékoztatást kapta a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól az előbb, hogy nem került le a napirendről a találkozó.

Mivel mind a magyar miniszterelnöknek, mint az orosz elnöknek meglehetősen sűrű a naptárja az év első harmadában, a találkozóra időpont egyeztetés függvényében az év későbbi részében kerülhet sor - közölte portálunkkal a tárca.

Ez pedig azt jelenti, hogy csak az áprilisi országgyűlési választások után ülhetnek tárgyalóasztalhoz a felek. Viszont nem marad el az éves rendes egyeztetés, ami Szijjártó Péter külügyminiszterrel tavaly ősszel készült interjúnkban is szóba került.

A találkozó napirendje még nem ismert, de vélhetően a paksi beruházás ugyanúgy terítékre kerül, mint az államközi együttműködések más formái. A menetrend alapján idén Moszkva a soros házigazda. 

Ma reggel a 444.hu járta körbe a kérdést, hogy mi akadályozhatja a csúcsszintű találkozó létrejöttét.

Baka F. Zoltán

mfor.hu 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!