TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2011. június 7. 11:22

A vártnál mintegy harminc százalékkal kevesebbet kínálhat az orosz Szberbank az osztrák Volksbanken kelet- és közép-európai leányvállalatáért, a VBI-ért - írta egy keddi osztrák lap.

Miután az 51 százalékban a Volksbanken tulajdonába tartozó VBI romániai vállalata mégsem cserél gazdát, a Szberbank 1,1-1,2 milliárd euró helyett csak 750 millió eurós ajánlatot készül tenni - értesült a Die Presse az orosz bank vezető köreihez közel álló forrásokból.

A VBI kilenc országban van jelen a térségben, fő részvényese többek között a Magyarországi Volksbank Zrt-nek is.

A cikk szerint a Szberbank korábban a VBI könyv szerinti értékét (1,1-1,2 milliárd euró) tekintette irányadónak.

A Die Presse úgy tudja, hogy German Gref a Szberbank első embere kedden tesz végleges ajánlatot az osztrák tulajdonú nemzetközi vállalatra. A Volksbankennél a lap érdeklődésére csak azt erősítették meg, hogy Gref kedden Bécsben lesz.

A Szberbank kezdettől nem tartotta vonzó üzleti lehetőségnek a VBI romániai leányvállalatának megvásárlását, de a rossz orosz-román kétoldalú viszony is szerepet játszhatott abban, hogy ez az üzletrész kikerült a csomagból - írta a Die Presse.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.