TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Már ősszel a kormány asztalára kerülhet a vízdíj csökkentéséről szóló tervezet - írja a hirado.hu

A Híradó úgy tudja, már ősszel a kormány asztalára kerülhet a vízdíj csökkentéséről szóló tervezet. Ennek alapján döntenek majd arról is, hogy országosan vagy regionális szinten lesz-e egységes a vízdíj.

Még tavaly is sok helyen ötszörös, sőt néhol tízszeres különbség volt egy köbméter víz árában, az ország különböző részei között. Akkor még majdnem félezer vízszolgáltatást nyújtó cég működött, ezért lehetett ekkora az eltérés. Míg 4 éve még 490, ma már csak 48 cég van a piacon. A vízszolgáltatással foglalkozó szakjogász szerint egyetlen állami szolgáltatóra volna szükség, így még tovább csökkenhetne a vízdíj - írja a hirado.hu.

A kiemelt közműszolgáltatásokért felelős államtitkár leszögezte: a kormány célja, hogy idővel önköltségi áron kapja a lakosság a vizet.

Az egységes közszolgáltatás lényege, hogy mindenki minden szolgáltatást megkapjon, mind minőségben, mind pedig mennyiségben, és árban természetesen. Amit a rezsicsökkentéssel elindítottuk, azt folytatni szeretnénk – húzta alá Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kiemelt közműszolgáltatásokért felelős államtitkára.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.