<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az ukrán válságnak rá kellene ébresztenie Európát eredeti céljára, az integráció megerősítésére és arra, hogy Ukrajnát pénzügyi és technikai támogatásban kellene részesítenie, nem pedig oroszországi kapcsolatainak elvágásában segédkeznie - idéz az orosz rt.com hírportál Soros György Bloomberg hírügynökségnek adott interjúját.

"Ha már reagálunk, fontos, hogy azt a megfelelő módon tegyük: ez nem feltétlenül szankciók kivetését kell hogy jelentse Oroszországra, hanem sokkal inkább az Ukrajnának nyújtott kézzelfogható pénzügyi és technikai segítséget. Egy Ukrajnának nyújtott európai Marshall-terv lenne a legmegfelelőbb válasz" - mondta Soros György a Bloomberg hírügynökségnek adott interjúban.

Soros György szerint Ukrajna azért választotta inkább Oroszországot, mert Európa könnyűnek találtatott a versenyben. "Európa - híven önmagához - túl sokat követelt és túl keveset kínált" - fogalmazott Soros György, aki szerint "Putyinnak nem volt nehéz dolga jobb ajánlattal előhozakodnia".

Az ukrajnai válság tavaly az év végén robbant ki, miután Viktor Janukovics elnök nem írta alá az uniós társulási szerződést, ehelyett az Oroszországgal fenntartott kapcsolatok szorosabbra fűzését választotta.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.