TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A kis- és középvállalkozások (kkv) számára jelenleg mintegy 300 milliárd forint keret érhető el a különböző támogatott hitelprogramok révén - mondta Burány Sándor, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium (NFGM) államtitkára pénteken kormányszóvivői tájékoztatón, Budapesten.

Burány Sándor emlékeztetett arra, hogy a kormány a gazdasági válság hatásainak mérséklésére 1400 milliárd forint gazdaságélénkítő csomagot hirdetett meg, amelynek fontos részét képezik a pályázati források mellett a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak szóló kedvezményes pénzügyi konstrukciók.

Burány Sándor kifejtette: az Új Magyarország Mikrohitel Programban 59 milliárd forintos keret áll rendelkezésre beruházási és ahhoz kapcsolódó forgóeszköz-hitelre. A mikrohitel programban forgóeszközre maximum hatmillió forint hitel vehető fel egy évre, beruházásra maximum 10 millió forint kapható tíz év futamidőre.

Az Új Magyarország Beruházási Hitelprogramban 10-100 millió forint hitelt vehetnek fel a kis- és középvállalkozások maximum 10 évre, a rendelkezésre álló keret 50 milliárd forint. A Magyar Fejlesztési Banknak (MFB) 160 milliárd forint kerete van a kkv-knak szóló beruházási és forgóeszközhitelekre.

Az államtitkár utalt arra, hogy a bankok egyebek közt azért tudják kedvezményesen nyújtani a hiteleket, mert a kormány garanciát is ad ezekhez. Az Új Magyarország Hitelgarancia Programban 29 milliárd forint keret áll rendelkezésre, amelyből a maximum 100 millió forint hitel 80 százalékát lehet garantálni legfeljebb tíz évre.

Burány Sándor kitért arra, hogy a kormány a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. keretét 900 milliárd forintra emelte, amelyből a mikro-, kis- és középvállalkozások hiteléihez nyújtanak 80 százalékos garanciát maximum 25 évre.

A kis- és középvállalkozások finanszírozásában részvevő Széchenyi Kártya program kamattámogatására az idén kétmilliárd forint áll rendelkezésre - tette hozzá az államtitkár.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.