2013. május 16. 06:37

A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett vállalat - jelentős javulást felmutatva az előző év első negyedévéhez képest - nullszaldós biztosítástechnikai eredményt ért el. A magyar számviteli szabályok szerint készített beszámoló adatai alapján a mérleg szerinti eredmény az év első három hónapjában 111 millió forint veszteség, mely összhangban áll a vezetőség várakozásaival és azzal a deklarált üzleti céllal, hogy a Biztosító 2014-re nyereségessé váljon - áll a közleményben.

A biztosító biztosítástechnikai eredmény szintjén nullszaldós, mely összehasonlítva a megelőző év azonos időszakával mintegy 803 millió forintos javulást jelent. A mérleg szerinti eredmény 111 millió forint veszteség.

A biztosító 2013. első negyedévében 4,366 milliárd forint bruttó díjbevételt ért el, melyből rendszeres díj: 3,813 milliárd forint, eseti díj: 553 millió forint. A bruttó díjbevétel 2012. év hasonló időszakához viszonyítva közel 16 százalékkal csökkent. A biztosítási piac helyzetében továbbra sem látszik javulás, és ez a CIG Pannónia teljesítményére is rányomja bélyegét. A folyamatos költségracionalizálás és a szigorú költségkontroll azt eredményezte, hogy az igazgatási költségek jelentősen, 38 százalékkal csökkentek 2012. első negyedévéhez viszonyítva.

Ugyanakkor a biztosító meglévő rendszeres díjas szerződésállománya stabil alapokat teremt és a befektetési portfolió növekedésével és érésével párhuzamosan költségviselő képessége egyre javul, és ezáltal már képes fedezetet teremteni a működési költségekre. A meglévő unit-linked portfolió, a Biztosító hagyományos életbiztosítási termékeinek intenzívebb értékesítése és az új egészségbiztosítási termékcsalád bevezetése is hozzájárul a 2014-es nyereségessé váláshoz.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.