<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az Amerikai Egyesült Államok kormánya azt várja a magyartól, hogy ne alkalmazza a CEU bezáratására hozott törvényt. Mark C. Toner, az USA külügyminisztériumának szóvivője kedden tartott sajtótájékoztatót, melyen a CEU egyetemmel kapcsolatban is kérdezték.

A szóvivő elmondta, nagyon aggasztónak találják a törvényt, ami veszélyezteti a CEU további működését, ráadásul szerintük több más amerikai egyetem oktatási programját is veszélyezteti Magyarországon - írja a 444.hu.

"sürgetjük Magyarország kormányát, hogy függesszék fel a törvény végrehajtását. A törvény felülvizsgálatát és megvitatását várjuk, amihez párbeszédre lesz szükség magával az egyetemmel, és a többi érintett intézménnyel is” - tette hozzá Toner.

Korábban Hoyt Brian Yee, az Egyesült Államok külügyminisztériumának helyettes államtitkára budapesti tárgyalása után fogalmazta meg a véleményét, miszerint a magyar kormánynak minél előbb „komoly és jószándék által vezérelt" tárgyalásokat kell kezdenie az egyetemmel, hogy megoldást találjanak bármilyen olyan legitim kifogásra, amivel a magyar kormány esetleg rendelkezik - idézi az Index.

Vasárnap így tüntettek a Parlament előtt

Hoyt Yee szerint az egyetem részéről teljes a nyitottság a tárgyalásra a magyar kormánnyal, éppen ezért

szerencsétlen, hogy nem voltak tárgyalások, vagy csak beszélgetések a kormány és az egyetem között a törvény elfogadása előtt. Számunkra ez az egyik legmeglepőbb része ennek az ügynek, hogy a törvényt mennyire gyorsan fogadták el.

Németh Zsolt szerint a fenti szavakkal Yee csak a magánvéleményének adott hangot, de a külügyi szóvivó tegnap magyar idő szerint este 8-kor tartott sajtótájékoztatója alapján Yee álláspontja teljesen megegyezik az amerikai kormány álláspontjával.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.