2008. április 11. 10:49

A Morgan Stanley a piaci kockázatokra hivatkozva túlsúlyozottról piaci rangúra minősítette le Magyarországot és Törökországot

A régióból Lengyelországot felminősítette a nemzetközi hitelintézet piaci rangúról túlsúlyozottra a pozitív értékelés és a növekedési lehetőségek miatt. 

A Morgan Stanley elemzői szerint mostanában  nem érdemes magyar részvényeket venni a politikai kockázatok miatt, ezért minősítette le a magyar piacot a cég. A szakemberek szerint a múlt heti koalíciós szakadás befolyással lehet a reformok folytatására, vélhetően itt elsősorban a negatív kockázatokra gondoltak.

Hasonló okok vezettek Törökország leminősítéséhez is, ugyanakkor a Morgan Stanley a mostani árszinteken vonzónak tartja a lengyel részvényeket.

Legutóbb a múlt hónapban az amerikai Standard & Poor's  hitelminősítő intézet elemzői rontották stabilról negatívra az ország kilátásait. Akkor az volt a szakemberek indoka, hogy várhatóan a kormány nem tudja végigvinni a reformokat a népszavazás következményeként.

Menedzsment Fórum 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.