TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2011. március 4. 09:04

A Magyarországon is érdekelt Volksbank International (VBI) 21,8 millió euró veszteséggel zárta a tavalyi évet romániai egységének negatív eredménye miatt.

Az anyacég, az Österreichische Volksbanken a tervek szerint eladja kelet-európai egységét, a Volksbank Internationalt. A Volksbank International 95,4 százalékban tulajdonosa a Volksbank Magyarországnak.

A VBI 36 millió euró veszteséget könyvelt el tavaly Romániában, más külföldi működési területén nyereséges volt - nyilatkozta a cég vállalati újságjának Friedhelm Boschert vezérigazgató.  

A bécsi központú, 1991-ben alapított nemzetközi csoport kilenc kelet-európai országban összesen 573 fiókkal rendelkezik, Magyarországon 70-nel. A 13,9 milliárd eurós mérlegfőösszeggel a bankcsoport jelentős szereplő a régióban, legnagyobb hálózata a román, míg a magyar és a cseh cég a második, illetve harmadik legnagyobb.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.