<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Sokatmondó volt, amit Putyin nem mondott, a harcok folytatódnak, a béke semmivel sem került közelebb. Hétfői háborús összefoglaló.

  • Lélegzetvisszafojtva várta a világ, hogy milyen nagy bejelentést tesz a mai ünnepi díszszemlén Vlagyimir Putyin orosz elnök. Hivatalos orosz hadüzenetről, általános mozgósításról beszéltek előzetesen az elemzők, de a beszéd végül nem hozott sok újdonságot. Laptársunk, a Privátbankár.hu elemzését itt olvashatja.
  • Megszólaltak más vezetők is. Petr Fiala cseh miniszterelnök arról beszélt, hogy Putyin elferdíti a történelmet, Emmanuel Macron francia elnök pedig leszögezte, hogy Európa nem áll háborúban Oroszországgal és a kontinens békéjének helyreállításán dolgozik. A brit kormány újabb kereskedelmi szankciókat léptetett életbe Oroszország ellen: az intézkedéscsomag 1,4 milliárd font értékű importra - elsősorban vegyipari termékekre, valamint a platinára és a palládiumra - korlátozásokat és vámemeléseket, 250 millió font értékű, Oroszországba és részben Fehéroroszországba irányuló exportra tilalmat rendel el.
  • A fronton tovább zajlanak a harcok Kelet-Ukrajnában, az orosz erők több körzetben is támadták az ukrán védelmi vonalakat. Újabb rakétatámadás érte Odesszát, de Kijevben is megszólaltak a légvédelmi szirénák. A tengerparti városban tartózkodott a rakéták becsapódásakor Charles Michel, az Európai Tanács elnöke is, aki Denisz Smihal ukrán miniszterelnökkel találkozott. A politikusoknak biztonságos helyre kellett menekülniük az orosz rakéták miatt.
  • A Mariupolban maradt orosz és szeparatista erők újabb, tüzérségi előkészítéssel megtámogatott, páncélosokat is bevető rohamot indítottak az Azovsztal üzem területén még mindig kitartó ukrán védők ellen.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.