1p

Az első háromnegyedévben végrehajtott adósságkezelési műveletek eredményeként a 2023. évre vonatkozó szeptemberben módosított kibocsátási terv 84 százalékban teljesült.

A 2023-ra tervezett kibocsátások mértéke 11 249 milliárd forint. A forint lakossági kibocsátási terv 5085 milliárd forint. A forint lakossági piaci bruttó kibocsátási terv 79 százalékban teljesült, a lakossági tulajdonban lévő lakossági állampapírok becsült állománya szeptember végén 9892 milliárd forint volt, közölte az Államadósság Kezelő Központ Zrt.

A devizafinanszírozási terv 3127 milliárd forint. Az elfogadott 2023-as finanszírozás terv szerint az éves devizafinanszírozási terv 95 százaléka teljesült 2023. szeptember 30-i értéknapig.

Az intézményi forintkötvények esetében 2797 milliárd forint az aukciós kibocsátási terv. Az intézményi piaci aukciós elsődleges forintkötvény kibocsátási terv 80 százalékban teljesült az első kilenc hónapban.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!