<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Az Európai Bizottság kiszámolta, mennyit kéne költeni az orosz fosszilis tüzelőanyagok kiváltására. Nagyon sokat.

A Népszava egy birtokába jutott, várhatóan ma nyilvánosságra kerülő közlemény alapján írta meg, hogy Az Európai Bizottság számításai szerint az orosz fosszilis tüzelőanyag-behozatal fokozatos megszüntetéséhez mostantól 2027-ig 210 milliárd eurónyi beruházásra van szükség az EU országaiban.

Szó van egyebek mellett a villamosenergia-hálózat fejlesztéséről, a biometán-termelés bővítéséről, elegendő LNG és csővezetékes gáz importjáról, megújuló energiaforrásokba és hidrogén infrastruktúrákba történő befektetésekről.

Az összeget még fel nem használt hitelekből, helyreállítási támogatásból, források átcsoportosításából jönne össze, a közös források mellett nemzeti támogatásokra, illetve a magánszféra beruházásaira is számítanak.

Az EU új energiastratégiáját ma mutatják be Brüsszelben, feltehetően ez az anyag is ennek részeként készült el.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.