3p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

48,1 milliárd forintos forgalomnak örülhetett Garancsi István nagyvállalkozó az öt budapesti kaszinóban. A kínai gyárak dolgozóira is számítanak.

Meglepő haszonélvezője lehet annak, hogy az Orbán-kormány sorra telepíti be Magyarországra a különböző nyugati és távol-keleti gyárakat. Az öt budapesti kaszinó (Sofitel, Corvin, Atlantis, Tropicana, Átrium) koncessziós jogát 2056-ig birtokló LVC Diamond Játékkaszinó Üzemeltető Kft.-nél ugyanis arra számítanak, hogy 

ezen vállalatok külföldi menedzserei és szakemberei is szélesíthetik a játékos bázist a kaszinókban

-  derül ki az LVC Diamond beszámolójából.

A budapesti kaszinókban azonban már a kínai gyárakban dolgozók nélkül is egészen elképesztő árbevétel és profit termelődött 2022-ben. Az eddigi rekord 2019-ből származott, amikor 32,7 milliárd forint volt a forgalom és 11,7 milliárd forint a nyereség. Ez már a múlté, ugyanis tavaly 48,1 milliárd forint árbevétel és 19,2 milliárd forint profit jött össze a kaszinós cégben. Főleg a nyerőgépek pörögtek jól. A 48,1 milliárd forint ugyanis így jött össze:

  • játékasztal  11,9 milliárd,
  • nyerőautomata 34,7 milliárd,
  • borravaló, bárbevétel 1,4 milliárd forint.

A tulajdonosi lánc pedig így néz ki: az LVC tulajdonosa a Las Vegas Casino Zrt., a társaság többségi, közvetett (67,06 százalék) tulajdonosa a GARINVEST Zrt., amelynek 100 százalékos tulajdonosa Garancsi István. Az idén januárban derült ki, hogy Habony Árpád 2022 októberében bejegyzett cége, a 100 millió forintos alaptőkével létrehozott ENTER-TNMNT Invest Zrt. a cégbírósági bejegyzés szerint megjelent a Garancsi Istvánhoz köthető Garinvest Projekt Zrt.-ben, Habony cége 32,94 százalékos tulajdonos lett. Korábban Szalay-Bobrovniczky Kristóf volt Garancsi társa hasonló konstrukcióban, azonban ő honvédelmi minisztere kinevezése után lemondott céges érdekeltségeiről.

Garancsi István tapsol. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Garancsi István tapsol. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A HVG most azt írta, hogy a legjobbkor vette át a honvédelmi miniszternek a budapesti kaszinóbizniszt lefedő cégben lévő részesedését Habony Árpád friss vállalkozása tavaly év végén, így a 2022-es év után mintegy 5 milliárdos osztalékot tehet zsebre, míg a másik végső tulajdonos, Garancsi István ennek a dupláját.

Azt pedig lapunk írta meg, hogy a győri, a miskolci és a pécsi kaszinókat birtokló Rákosfalvy Zoltán cége 933 millió forintos osztalékot szavazott meg magának a 2022-es eredménye után.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!