2019. június 20. 12:10

Ahogy reggeli cikkünkben jeleztük, vontatottan halad az előkészítés.

Lapunk ma reggeli cikke szerint miközben emelkednek az egyes tárcák budai Várba költözésének költségei, magának a költözésnek az időpontja egyre későbbre tolódik. Megkérdeztük erről a mai Kormányinfón Gulyás Gergely minisztert, hogy mikor kerülhet sor a jelenleg használt pénzügyminisztériumi és belügyi épületek elhagyására. Mert a 2020-as költségvetési törvényjavaslatból azt olvastuk ki, hogy erre jövőre még nem kerül sor, pedig korábban arról volt szó, hogy már idén, 2019-ben felköltözhetnek a Várba ezek a tárcák.

Még várni kell a minisztériumok Várba költözésére Még várni kell a minisztériumok Várba költözésére

A miniszter tájékoztatása szerint jövőre még nem indulnak el a költöztető furgonok, sőt, erre Gulyás a mostani kormányzati ciklus vége előtt nem is lát esélyt. Vagyis leghamarabb 2022 táján teheti át székhelyét a két minisztérium. Holott a beruházással összefüggésben már 2017 óta szerepelnek kiadási tételek az adott évi költségvetésben.

Csakhogy az új épületekkel kapcsolatos engedélyezési, jóváhagyási eljárások csúsznak - műemléki védettségű területről van szó - és a reggeli cikkünkben nyilatkozó forrásunk szerint a források sem állnak rendelkezésre a szükséges mértékben. Nem beszélve a szűkös építőipari kapacitásokról, amelyek szintén lassítják a kivitelezést.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.