2019. június 20. 12:10

Ahogy reggeli cikkünkben jeleztük, vontatottan halad az előkészítés.

Lapunk ma reggeli cikke szerint miközben emelkednek az egyes tárcák budai Várba költözésének költségei, magának a költözésnek az időpontja egyre későbbre tolódik. Megkérdeztük erről a mai Kormányinfón Gulyás Gergely minisztert, hogy mikor kerülhet sor a jelenleg használt pénzügyminisztériumi és belügyi épületek elhagyására. Mert a 2020-as költségvetési törvényjavaslatból azt olvastuk ki, hogy erre jövőre még nem kerül sor, pedig korábban arról volt szó, hogy már idén, 2019-ben felköltözhetnek a Várba ezek a tárcák.

Még várni kell a minisztériumok Várba költözésére Még várni kell a minisztériumok Várba költözésére

A miniszter tájékoztatása szerint jövőre még nem indulnak el a költöztető furgonok, sőt, erre Gulyás a mostani kormányzati ciklus vége előtt nem is lát esélyt. Vagyis leghamarabb 2022 táján teheti át székhelyét a két minisztérium. Holott a beruházással összefüggésben már 2017 óta szerepelnek kiadási tételek az adott évi költségvetésben.

Csakhogy az új épületekkel kapcsolatos engedélyezési, jóváhagyási eljárások csúsznak - műemléki védettségű területről van szó - és a reggeli cikkünkben nyilatkozó forrásunk szerint a források sem állnak rendelkezésre a szükséges mértékben. Nem beszélve a szűkös építőipari kapacitásokról, amelyek szintén lassítják a kivitelezést.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 030 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!