2019. június 20. 12:10

Ahogy reggeli cikkünkben jeleztük, vontatottan halad az előkészítés.

Lapunk ma reggeli cikke szerint miközben emelkednek az egyes tárcák budai Várba költözésének költségei, magának a költözésnek az időpontja egyre későbbre tolódik. Megkérdeztük erről a mai Kormányinfón Gulyás Gergely minisztert, hogy mikor kerülhet sor a jelenleg használt pénzügyminisztériumi és belügyi épületek elhagyására. Mert a 2020-as költségvetési törvényjavaslatból azt olvastuk ki, hogy erre jövőre még nem kerül sor, pedig korábban arról volt szó, hogy már idén, 2019-ben felköltözhetnek a Várba ezek a tárcák.

Még várni kell a minisztériumok Várba költözésére Még várni kell a minisztériumok Várba költözésére

A miniszter tájékoztatása szerint jövőre még nem indulnak el a költöztető furgonok, sőt, erre Gulyás a mostani kormányzati ciklus vége előtt nem is lát esélyt. Vagyis leghamarabb 2022 táján teheti át székhelyét a két minisztérium. Holott a beruházással összefüggésben már 2017 óta szerepelnek kiadási tételek az adott évi költségvetésben.

Csakhogy az új épületekkel kapcsolatos engedélyezési, jóváhagyási eljárások csúsznak - műemléki védettségű területről van szó - és a reggeli cikkünkben nyilatkozó forrásunk szerint a források sem állnak rendelkezésre a szükséges mértékben. Nem beszélve a szűkös építőipari kapacitásokról, amelyek szintén lassítják a kivitelezést.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.