<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		
		


		
		

Ahogy reggeli cikkünkben jeleztük, vontatottan halad az előkészítés.

Lapunk ma reggeli cikke szerint miközben emelkednek az egyes tárcák budai Várba költözésének költségei, magának a költözésnek az időpontja egyre későbbre tolódik. Megkérdeztük erről a mai Kormányinfón Gulyás Gergely minisztert, hogy mikor kerülhet sor a jelenleg használt pénzügyminisztériumi és belügyi épületek elhagyására. Mert a 2020-as költségvetési törvényjavaslatból azt olvastuk ki, hogy erre jövőre még nem kerül sor, pedig korábban arról volt szó, hogy már idén, 2019-ben felköltözhetnek a Várba ezek a tárcák.

Még várni kell a minisztériumok Várba költözéséreMég várni kell a minisztériumok Várba költözésére

A miniszter tájékoztatása szerint jövőre még nem indulnak el a költöztető furgonok, sőt, erre Gulyás a mostani kormányzati ciklus vége előtt nem is lát esélyt. Vagyis leghamarabb 2022 táján teheti át székhelyét a két minisztérium. Holott a beruházással összefüggésben már 2017 óta szerepelnek kiadási tételek az adott évi költségvetésben.

Csakhogy az új épületekkel kapcsolatos engedélyezési, jóváhagyási eljárások csúsznak - műemléki védettségű területről van szó - és a reggeli cikkünkben nyilatkozó forrásunk szerint a források sem állnak rendelkezésre a szükséges mértékben. Nem beszélve a szűkös építőipari kapacitásokról, amelyek szintén lassítják a kivitelezést.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.