2018. március 31. 10:30

Az ünnepek miatt később folyósítják a pénzt.

A családi pótlékban részesülők hozzászokhattak, hogy minden hónap első napjaiban megjelenik a számlákon a családi pótlék. Sőt, van amikor dupla összeg érkezik egy hónapban, mint például augusztusban, amikor az őszi iskolakezdés miatt több pénzre van szükségük a szülőknek.

Pár nappal tovább kell várni a családi pótlékra Pár nappal tovább kell várni a családi pótlékra

Előfordul azonban, hogy a hónap eleje hétvégére vagy ünnepre esik. Idén a húsvét pont egy ilyen időszak, április elseje vasárnap, másodika pedig hétfő.

Sok szülőnek fontos lenne, hogy minél hamarabb megkapja a pótlékot, de a kormányhivatali rend miatt erre nem minden esetben kerül sor. A most esedékes pótlékot például csak húsvét után tudja folyósítani az állam - ismerte el Lázár János, a Facebook-oldalára feltöltött videójában. A kérdést egy kommentelő intézte a Miniszterelnökséget vezető miniszterhez, aki sajnálkozását fejezte ki.

"A családi pótlékot csak húsvét után tudjuk a normális rendben kifizetni" - tudatta sajnálkozva a miniszter.

Tekintettel arra, hogy a folyósításnak 1-2 napos átfutása van, a pénz ténylegesen valószínűleg csak a jövő hét közepén jelenik meg a számlákon.

A családi pótlék összege a gyermekek számától és egészségi állapotuktól függően 12 200 és 25 900 forint között mozog. Az ellátások összegét évek óta nem emelték, arra hivatkozva, hogy más családi ellátások - például adókedvezmények - is elérhetőek. A kormány szociális politikája a munkához kötött ellátásokat részesíti előnyben.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.