TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2018. március 31. 10:30

Az ünnepek miatt később folyósítják a pénzt.

A családi pótlékban részesülők hozzászokhattak, hogy minden hónap első napjaiban megjelenik a számlákon a családi pótlék. Sőt, van amikor dupla összeg érkezik egy hónapban, mint például augusztusban, amikor az őszi iskolakezdés miatt több pénzre van szükségük a szülőknek.

Pár nappal tovább kell várni a családi pótlékra Pár nappal tovább kell várni a családi pótlékra

Előfordul azonban, hogy a hónap eleje hétvégére vagy ünnepre esik. Idén a húsvét pont egy ilyen időszak, április elseje vasárnap, másodika pedig hétfő.

Sok szülőnek fontos lenne, hogy minél hamarabb megkapja a pótlékot, de a kormányhivatali rend miatt erre nem minden esetben kerül sor. A most esedékes pótlékot például csak húsvét után tudja folyósítani az állam - ismerte el Lázár János, a Facebook-oldalára feltöltött videójában. A kérdést egy kommentelő intézte a Miniszterelnökséget vezető miniszterhez, aki sajnálkozását fejezte ki.

"A családi pótlékot csak húsvét után tudjuk a normális rendben kifizetni" - tudatta sajnálkozva a miniszter.

Tekintettel arra, hogy a folyósításnak 1-2 napos átfutása van, a pénz ténylegesen valószínűleg csak a jövő hét közepén jelenik meg a számlákon.

A családi pótlék összege a gyermekek számától és egészségi állapotuktól függően 12 200 és 25 900 forint között mozog. Az ellátások összegét évek óta nem emelték, arra hivatkozva, hogy más családi ellátások - például adókedvezmények - is elérhetőek. A kormány szociális politikája a munkához kötött ellátásokat részesíti előnyben.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.