2p

Azért őket sem kell sajnálni.  

Hiába ért el Európa-rekordot a pénzromlás mértéke, az idén nem nő a miniszterek, államtitkárok, kormánybiztosok és miniszterelnöki megbízottak fizetése, miután Orbán Viktor változatlan illetményt állapított meg számukra – derül ki a Miniszterelnöki Kormányiroda a 24.hu adatigénylésére adott válaszából. Hogy miért hagyta változatlanul a béreket a miniszterelnök, arra a lap nem kapott választ.

Havi  4 millió 178 ezer forintért kormányoz Orbán Viktor. Fotó: Facebook/Orbán Viktor
Havi 4 millió 178 ezer forintért kormányoz Orbán Viktor. Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Igaz, tavaly nyáron a miniszterek jellemzően 33 százalékos fizetésemelésben részesültek: akkor Orbán Viktor 1 millió 979 ezer forintról 2 millió 632 ezer forintra emelte a fizetésüket. Nagy Márton gazdaságfejlesztési és Csák János kulturális és innovációs miniszter pedig ötmillió forintot keres a kormányzat korábbi közlése alapján. A képviselői mandátummal rendelkező államtitkárok illetménye 52 százalékkal, közel 700 ezer forinttal ugrott meg egy évvel ezelőtt.

A kormányból egyedül Orbán Viktor illetménye emelkedett júliusban, bruttó 3 millió 555 ezer forintról 4 millió 178 ezer forintra, azaz 623 ezer forinttal. Neki a törvény erejénél fogva nőtt a juttatása, mivel a miniszterelnöki illetmény a házelnöki tiszteletdíjhoz lett kötve.

Arról, hogy mennyiből lehet ma megélni Magyarországon, megkérdeztük az utca emberét:

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!