<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az elhúzódó Covid-tünetekről szóló tanulmányt publikáltak Amerikában.

Mintegy 31 millió munkaképes korú amerikai állampolgár tapasztalhatta már meg, vagy szenved éppen a Covid-19 elhúzódó tüneteitől - számolt be róla a Brookings Intézet a honlapján.

A hosszú Covid-19 olyan krónikus tünetekkel jár, mint a fáradtság, kognitív és légzőszervi problémák, amelyek hosszú ideig fennmaradhatnak, hónapokkal a koronavírus-fertőzés elmúlása után is - olvasható a kedden publikált írásban.

Sokakat kínoz az elhúzódó Covid. Fotó: DepositphotosSokakat kínoz az elhúzódó Covid. Fotó: Depositphotos

Mint a cikk szerzői írták, a hosszú Covid-19 nemcsak a súlyosan megbetegedetteket, hanem a viszonylag enyhe tünetek után felgyógyult és az általában egészséges amerikaiakat is érintik.

A cikk rámutatott, hogy más egészségügyi eredményekhez hasonlóan a hosszú Covid-19 esetében is jelentős etnikai egyenlőtlenségek figyelhetők meg, mivel az alapbetegségek szempontjából fennálló hatalmas különbségek miatt a hosszabb távú esetek az etnikai kisebbségeknél súlyosabbak.

Egyértelmű, hogy az amerikai őslakosok, az afroamerikaiak és a latinok mind magasabb arányban fertőződtek meg koronavírussal, nagyobb arányban szorultak kórházi kezelésre és hunytak el a pandémia miatt - összegezte a cikk, amely a veszélyeztetett közösségek védelmének fokozására szólított fel.

(MTI)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.