<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A termelők a költségnövekedésre hivatkoznak.  

A folyamatosan növekvő termelési költségek fedezése és a biztonságos hazai ellátás érdekében szeptembertől a tojástermelők nettó 10 forint/db-os termelői áremelésre kényszerülnek – jelentette be a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége, szavait a hvg.hu idézte.

Nem lesz tojáshiány. Állítólag. Fotó: Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
Nem lesz tojáshiány. Állítólag. Fotó: Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Az Európát és Magyarország nagy részét sújtó aszály nemcsak drágította a termelést, hanem szűkössé tette a takarmányellátást. Emellett a szomszédban dúló háború miatt bekövetkezett drasztikus energiaár-emelkedés szintén nehezíti az ágazatban működő gazdák helyzetét – írták. A közleményben hozzátették: a gazdálkodók azt remélik, hogy az áremelkedést nemcsak a fogyasztók, hanem a kereskedelmi szereplők, üzletláncok is elfogadják.

Szerintük a tojás még így is a legolcsóbb fehérjeforrásunk marad, mert áremelkedése jelentősen elmarad más alapélelmiszerekéhez képest. A Magyar Tojásszövetség pedig megerősítette, hogy továbbra sincs tojáshiány - tette hozzá a lap.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.