<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A Nemzetközi Fizetések Bankja - amely gyakorlatilag a központi bankok központi bankjaként működik - felfüggesztette az orosz jegybank működését.

"A Nemzetközi Fizetések Bankja (NFB) követi az Oroszországi Központi Bankkal szembeni nemzetközi szankciókat, ahogyan az alkalmazandó, így nincs lehetőség a szankciók megkerülésére" - közölte az NFB szóvivője csütörtökön a CNN-nek adott nyilatkozatában. "Az orosz Központi Bank hozzáférése az NFB valamennyi szolgáltatásához, üléséhez és egyéb NFB-tevékenységekhez felfüggesztésre került".

Bővülnek a szankciók. Fotó: depositphotosBővülnek a szankciók. Fotó: depositphotos

A felfüggesztésre azt követően került sor, hogy a nyugati hatalmak, élükön az Egyesült Államokkal és az Európai Unióval, büntető szankciókat vetettek ki Oroszországra és annak központi bankjára.

Az 1930-ban alapított NFB tulajdonosa 63 központi bank, köztük az amerikai Federal Reserve és az Európai Központi Bank. Az NFB a honlapján azt írja, hogy küldetése a központi bankok monetáris politikájának és a pénzügyi stabilitásnak a nemzetközi együttműködés révén történő támogatása, valamint "a központi bankok bankjaként való fellépés". (CNN)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.