2p

Ukrajna azt állította, hogy Szokolov életét vesztette az orosz fekete-tengeri flotta szevasztopoli főhadiszállása elleni támadásban.

  • Az Institute for the Study of War amerikai kutatóintézet szerint továbbra sem világos, hogy Viktor Szokolov orosz fekete-tengeri flottaparancsnokot megölték-e vagy sem. Az orosz védelmi minisztérium nyilvánosságra hozta azokat a felvételeket, amelyeken Viktor Szokolov, a fekete-tengeri flotta parancsnoka a védelmi tanács ülésén vett részt videohíváson keresztül, egy nappal azután, hogy Ukrajna azt állította, hogy Szokolov életét vesztette az orosz fekete-tengeri flotta szevasztopoli főhadiszállása elleni támadásban.

  • Az ukrán városok elleni legutóbbi támadásokhoz használt iráni kamikaze drónok tele vannak európai alkatrészekkel – derül ki Kijev által nyugati szövetségeseinek küldött titkos dokumentumból, amelyben nagy hatótávolságú rakéták megtámadását kérik Oroszországban, Iránban és Szíriában. Az ukrán kormány által a G7-ek kormányainak augusztusban benyújtott 47 oldalas dokumentuma azt állítja, hogy az elmúlt három hónapban több mint 600 rajtaütést hajtottak végre nyugati technológiát tartalmazó pilóta nélküli légi járművekkel (UAV).

  • A török ​​parlament betartja ígéretét, hogy ratifikálja Svédország NATO-ajánlatát, ha Joe Biden amerikai elnök kormánya megnyitja az utat az F-16-os repülőgépek Ankarába történő értékesítése előtt – mondta Recep Tayyip Erdoğan elnök a török ​​sajtó szerint.

  • Az ukrán csapatok "sikert arattak" az orosz erők által májusban elfoglalt kulcsfontosságú város, Bahmut közelében lévő falvaknál - mondta Ilia Jevlash, a keleti erők szóvivője az országos televíziónak. A déli csapatok szóvivője, Olekszandr Sztupun eközben azt mondta, hogy az ukrán csapatok beásták magukat, és készen állnak arra, hogy az Azovi-tenger felé történő előrenyomulásuk részeként Verbove faluja felé vonuljanak.

The Guardian 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!