<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mintegy 190 ezer civilt menekítettek ki humanitárius folyosókon a frontról az ukrajnai háború február 24-i kezdete óta - közölte Irina Verescsuk ukrán miniszterelnök-helyettes.

Az ukrán miniszterelnök-helyettes hozzátette: a kijevi és a luhanszki folyosók szombaton is működtek. Az ukrán államügyészi hivatal azzal vádolta meg az orosz hadsereget és a biztonsági szolgálatot, hogy foglyul ejtett egy ukrán haditudósítót kedden az ország délkeleti részén található Bergyanszkban. Az ügyben nyomozást indítottak.

Ukrajnában az elmúlt napon is több halálos áldozata volt a harcoknak. A Kijevtől északnyugatra található Bucsában hét civil halt meg, Donyeckben pedig több tucat halálos áldozatról és sebesültről tudni. Mikolajivban is több tucatnyian vesztették életüket pénteken, amikor az oroszok rakétákkal támadtak egy kaszárnyát, ahol legalább kétszázan tartózkodtak - mondták el szemtanúk.

Az ENSZ adatai szerint több mint 3,1 millióan kerestek menedéket külföldön az ukrajnai harcok elől. Péntekig legalább 847 polgári lakos halt meg, és 1399-en sérültek meg az ukrajnai háború kezdete óta, legtöbben tüzérségi vagy rakétatámadás következményeként az ENSZ Emberi Jogi Bizottsága adatai alapján. A bizottság szerint a szám jelentősen nagyobb lehet, mivel a jelentések szerint a harcok sújtotta városokban sok haláleset történt, amit egyelőre nem lehet ellenőrizni.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.