2p

A legutóbbi Kormányinfón Gulyás Gergely még nem árult el részleteket arról, a januárban megszűnő városi csok helyébe milyen intézkedések lépnek. Kiderülhet, mit lép a kabinet az üzemanyagár-emelkedés ellen, és arról is fellebbenhet a fátyol, mekkora nyugdíj-kompenzáció jár majd az időseknek a vártnál magasabb infláció miatt. Csütörtökön a kancelláriaminiszter Kormányinfót tart, ott talán ezekre a sokakat érintő kérdésekre is válaszokat kapunk.

Kormányülést tartott szerdán Orbán Viktor, erről a miniszterelnök a közösségi médiában osztott meg posztot. A bejegyzés konkrétumot nem, csupán egy laza gyurcsányozást tartalmaz, így például semmit nem tudni arról, hogyan kívánnak kikecmeregni a recesszióból, hogyan állítják ismét növekvő pályára a kiskereskedelmet, ipart vagy épp a beruházásokat.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ viszont eljuttatott szerkesztőségünkbe egy sajtómeghívót is. Ennek tanúsága szerint csütörtökön délben Kormányinfót tart Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. A meghívóban csak a megszokott „mit, miért tesz a kormány?” kitétel szerepel, ám minden bizonnyal válaszokat kapunk a gyurcsányozásnál fontosabb kérdésekre is.

Legutóbb a kancelláriaminiszter például arról tájékoztatta az újságírókat, hogy a kormány első olvasatban tárgyalta a januártól megszűnő városi csok helyébe lépő intézkedéscsomagot, ám részleteket nem árult el róla. Valószínűleg most erről a sokakat érintő változásról is megtudhatunk új információkat.

Az is kérdés, a horribilis üzemanyagárakkal mit fog kezdeni a kabinet. Nagy Márton már kedden tárgyalt a Mol vezetőivel.

És arra a kérdésre is választ kaphatunk, mennyi lesz az alultervezett infláció miatt novemberben esedékes nyugdíj-kiegészítés mértéke.

A csütörtök déli Kormányinfót portálunk percről percre fogja közvetíteni, kövesse velünk ön is!

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!