1p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az ügy ezúttal a klímavédelem, a felperesek nem akárkik.

Szeptember 27-én kezdődik a strasbourgi székhelyű Emberi Jogok Európai Bíróságán (EJEB) az a per, amelyet hat portugál fiatal indított 32 ET-tagállam ellen 2020-ban azt állítva, hogy ezek az országok nem tesznek eleget a klímaváltozás ellen – írja a hvg.hu a felpereseket képviselő Glan (Global Legal Action Network) közlésére hivatkozva.

A cikk szerint a perhez tavaly közösségi finanszírozással gyűjtötték össze a forrásokat, a 10 és 23 év közötti fiatalok állítása szerint „a klímaválság sérti az élethez, a magán- és családi élet védelméhez, valamint a megkülönböztetésmentes élethez való jogukat.”

Az ügyben az Európai Unió 27 tagállama mellett Norvégiát, Oroszországot, Svájcot, az Egyesült Királyságot, és Törökországot is perelik.

(hvg.hu)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!