<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

A 12. hét nézettségi adataiban nem volt milliós közönség, ám a csatornák harca ennek ellenére is érdekesen alakult.

Az RTL hétköznap esti főműsoridején továbbra is két saját gyártású sorozat osztozkodik, ezek közül elsőként a ’Drága örökösök – A visszatérés’ érkezik, amely a 12. héten javítani tudott az előző héthez képest,

és 480 ezer körüli átlagos nézőszám mellett legerősebb napján 524 ezer embert is a képernyők elé tudott ültetni.

A széria a kereskedelmi szempontból kiemelten fontos, 18-49 éves korcsoportban 14 százalék körüli közönségarányt tudott felmutatni, ami nagyjából megfelel az előző hetekben hozott eredményének.

Az este második felében érkező ’A mi kis falunk’ esetében továbbra is jellemző, hogy alulról súrolja a 400 ezres nézőszámot, ezt a hétköznapokon kétszer tudta átlépni, a legjobb eredményt a keddi 429 ezer néző jelentette. A sorozat a 18-49-es korcsoportban pedig 14 százalék körüli közönségaránnyal hozta a hetet, ez javítás az előző hetek eredményéhez képest.

Egyre jobban teljesít az 'A mi kis falunk'. Fotó: RTL Sajtóklub
Egyre jobban teljesít az 'A mi kis falunk'. Fotó: RTL Sajtóklub

Nincs miért panaszkodnia a TV2-nek

A Zsákbamacska a hétköznapokon továbbra is csak saját magával versenyzett – viszont a kezdeti lelkesedés az eleinte milliós nézettséget is tudó vetélkedő esetében mintha kezdene lelankadni, és a héten egyetlen epizód sem jutott 900 ezres nézettség fölé.

Ezzel együtt azért a TV2-nek semmi oka a kétségbeesésre, a játékos vetélkedő gond nélkül megnyerte a hétköznapokat, nézőszáma végig 800 ezer felett maradt, nem mellesleg pedig a kiemelt kereskedelmi korcsoportban is nagyot ment:

a hétfői adás a szegmensben 281 ezer nézőt érdekelt 25,5 százalékos közönségarány mellett, ami az egész hét legjobb eredménye a kategóriában.

A csatorna hétköznap estéjének második felét a saját gyártású ’Hazatalálsz’ foglalja el, ami a héten 530 ezer körüli átlagnézettséget tudott hozni, ez gyengébb eredmény az előző hetekénél, a széria korábban jellemzően legalább egy napon 600 ezer feletti nézőszámot ért el.

Hányan nézték végig a magyar válogatott győzelmét?

A 12. héten egy fontosabb focimeccset is rendeztek, a Magyarország-Észtország összecsapáson Ádám Martin góljával végül a magyar válogatott kerekedett felül – a barátságos mérkőzést 455 ezren követték élőben az M4 képernyőjén.

Így alakult a hétvége

Szombaton megismétlődött a bevált recept, ugyanis az RTL ’A mi kis falunk’ egy részét futtatta meg, ami 764 ezer nézőt vonzott a készülékek elé – ez kiemelkedően jó eredmény a sorozat számára, az epizód emellett a 18-49-es korcsoportban is 24,2 százalékos közönségarányt tudott. Érdekesség, hogy összességében a héten ez volt az RTL legnézettebb műsora, így az sem meglepő, hogy nagyon simán leelőzte a párhuzamosan futó ’Last Vegas’ vígjátékot.

Vasárnap összecsapott a két csatorna zászlóhajója, az RTL-en a ’Cápák között’ 568 ezer nézőt tudott, a fiatalabbak körében elért 21,4 százalékos közönségarány mellett, így a ’Sztárban sztár’ sima győzelmet aratott, és 938 ezer fős nézettségével simán megnyerte a hetet, míg a fiatalabbak körében csak a Zsákbamacska miatt nem volt elég a győzelemre 24,1 százalékos közönségaránya.

És a győztes…

A TV2 a 18-49-es évesek körében mért, átlagos napi közönségarányok harcában 18,1 százalékot ért el, szemben az RTL 14 százalékával, azaz összességében a TV2 győzelme nem kérdés, viszont az RTL-nek hetek óta először sikerült érdemben közelebb kerülnie ebben a mutatóban. Ráadásul az is a csatorna malmára hajtja a vizet, hogy néhány hét, és érkezik a hagyományosan nagyon erős nézettséget hozó ’Házasodna a gazda!’.