<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Új bankók jönnek 2024-től.

Újratervezik az euró bankjegyeit, az új formátum 2024-ben jelenhet meg a piacon – írja a hvg.hu az Európai Központi Bank (EKB) hivatalos tájékoztatójára hivatkozva. A portál cikke szerint az újratervezési folyamatba bevonják a tagországok állampolgárait is, fókuszcsoportokon keresztül fogják szűrni a véleményeket.

Lecserélik a bankjegyeket (Fotó: Pixabay)Lecserélik a bankjegyeket (Fotó: Pixabay)

Az EKB elnöke, Christine Lagarde úgy fogalmazott, hogy az euróbankjegyek „kézzelfogható, jól látható jelei annak, hogy együtt vagyunk Európában, különösen a válság idején”. Lagarde hozzátette, hogy a bankjegyekre továbbra is nagy a kereslet, valamint „húsz év után itt az ideje annak, hogy felülvizsgáljuk a bankjegyeink kinézetét”.

A fókuszcsoportok úgy fognak felállni, hogy az euróövezeti országokból szakértőket fognak felkérni véleményezésre, ők fogják benyújtani egyeztetés után a bankjegyek új témajavaslatait az EKB Kormányzótanácsának.  A tanácsadó csoportok javaslatai után az EKB nyilvánosságra fogja hozni a témákat, egyúttal a nyilvánossághoz fognak fordulni, hogy véleményezzék azokat. A végső döntést azonban az EKB Kormányzótanácsa hozza majd meg. 

(hvg.hu)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.