<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A nagy nyomás ellenére az utolsó percig harcolt a miniszterelnöki szék megtartásáért.

Néhány órája már elterjedt a hír, hogy Boris Johnson brit miniszterelnök lemond kormányfői tisztjéről, most ezt ő maga is megerősítette.

A döntését bejelentő beszédét azzal kezdte, hogy 1987 óta ő volt a legnagyobb többséggel megválasztott miniszterelnök, és kijelentette, büszke arra, amit a hivatalban töltött idő alatt elért: kiemelte a Brexitet és a pandémia kezelését.

Arról is beszélt, hogy próbálta meggyőzni a kormány tagjait és a konzeratív párt vezetőit, hogy leváltása "excentrikus" lépés lenne, de nem járt sikerrel, annak ellenére, hogy a toryk "csupán néhány ponttal vannak lemaradva a közvéleménykutatásokban".

A politikában "senki sem pótolhatatlan" - mondta, majd hozzátette, hogy a "darwini" elektori rendszer elő fog állni egy új jelölttel a párt és az ország vezetésére.

Beszédét azzal fejezte be, hogy tudja: lesznek, akik csalódottak lesznek döntése miatt, ő pedig

"szomorú, hogy el kell hagynia a világ legjobb állását",

majd köszönetet mondott feleségének, családjának, illetve az őt segítő stábnak, a kiszolgáló személyzetnek, valamint testőreinek.

Utódlásának menetrendjét jövő héten jelentik be, a reggeli hírek szerint Johnson őszig maradna miniszterelnök.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.