<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyolcmilliárd forint landolhat.

Újabb brüsszeli pénzügyi támogatást kaphat Magyarország az ukrajnai menekültek ellátására. A Népszava úgy tudja, hogy az Európai Bizottság hamarosan 21,1 millió euró (8 milliárd forint) gyorssegélyt utalhat a háború sújtotta országból hazánkba érkezőknek nyújtott segítség finanszírozására.

Egy bőrönddel a világba. Fotó: Depositphotos.comEgy bőrönddel a világba. Fotó: Depositphotos.com

Az újság brüsszeli tudósítója azt írta: a hivatalos hatóságok ebből a pénzből élelmiszert és ideiglenes szállást adhatnak a menekülteknek, valamint elvégezhetik a külső határokon felmerülő regisztrációs és egyéb feladatokat. A gyorssegélyről szóló határozat előírja, hogy a kormányzati szervekhez érkező források harminc százalékát civil szervezeteknek, helyi és regionális kormányzatoknak kell eljuttatni, amelyek oroszlánrészt vállalnak az ukrajnai menekültek ellátásában.

A lap emlékeztet: a kormánynak be kell mutatnia, hogy mire kívánja fordítani. A brüsszeli testület utólag fogja vizsgálni, hogy a forrásokat valóban a céloknak megfelelően és szabályszerűen költötték-e el. A közösség belügyi alapjaiból származó pénz csak egy része az ukrajnai háború miatt folyósított uniós támogatásnak. Az EU költségvetését kezelő Európai Bizottság április végén 299,6 millió eurót (több mint 110 milliárd forintot) utalt Magyarországnak a menekültek ellátására. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.