<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Bár csak sportról van szó, és a teljes tiltásnak még nincsen vége, ez azért valami.

A tervek szerint orosz és fehérorosz játékosok is részt vehetnek - semlegesként - az idei wimbledoni teniszbajnokságon. A szervezők pénteken jelentették be, hogy az elmúlt évi állásponttól eltérően ezúttal nem zárják ki a két ország játékosait a nevezésből.

A jelenlegi szándékunk az, hogy elfogadjuk az Oroszországból és Fehéroroszországból érkező játékosok nevezését azzal a feltétellel, hogy semlegesként versenyeznek

- áll a füves pályás Grand Slam-tornát szervező All England Lawn Tennis Club (AELTC) közleményében.

Az orosz játékosok örülhetnek. Fotó: Pixabay
Az orosz játékosok örülhetnek. Fotó: Pixabay

Az AELTC tavaly Oroszország ukrajnai háborúja miatt nem engedte indulni az orosz és fehérorosz játékosokat, akkor azzal támasztotta alá a döntését, hogy a brit kormány iránymutatása alapján ez volt az egyetlen járható út.

Az idei nyitás nem teljes körű, a részvétel feltételei között szerepel, hogy nem lehet „Oroszország ukrajnai invázióját támogató megnyilvánulásokat” tenni, illetve nem indulhatnak olyan játékosok, akik az orosz vagy a fehérorosz államtól támogatást kaptak. A szervezők előzetesen egyeztettek a brit kormánnyal, a sportági szövetséggel és egyéb közreműködőkkel.

(MTI)