<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Az oroszok szerint szabotácsakciók a Krím-félszigeten történt robbantások, ma egy egy kis időre egész Ukrajnában légiriadó szólt, és sok dolga akadt az orosz bíróságoknak. Háborús összefoglaló. 

  • Számos támadás történt az oroszok által megszállt Krím-félszigeten: az elsőt egy lőszerraktárban követték el Dzsankoj közelében északon, egy vasútállomást megrongáltak, kettőt pedig megrongáltak. Ezután egy robbanásról érkeztek jelentések körülbelül 93 kilométerre délre, Simoferopolban. Robbanásokról és fekete füstről számoltak be egy katonai légitámaszponton Gvardeyskoye- ban is, közel a régió közepéhez. Ukrajna azt mondja, hogy nem fegyveres erői állnak a támadások hátterében, de az orosz védelmi minisztérium szerint ezek szabotázsakciók. 

  • Ma egy rövid ideig egész Ukrajnában légiriadó riasztás lépett érvénybe, mert az oroszok által megszállt Krím-félszigeten történt robbantásokkal az orosz erők visszavágtak, és rakétatámadásokról számoltak be az északi Zsitomir régióban. 

Egy kramatorszki bombatölcsér körüli helyreállítási munkát nézik gyermekek 2022. augusztus 12-én, miután orosz rakétatámadás érte a Donyecki területen fekvő várost. Fotó: MTI/APEgy kramatorszki bombatölcsér körüli helyreállítási munkát nézik gyermekek 2022. augusztus 12-én, miután orosz rakétatámadás érte a Donyecki területen fekvő várost. Fotó: MTI/AP

  • Az orosz szövetségi biztonsági szolgálat azt állítja, hogy „ukrán szabotőrök” hat magasfeszültségű vezetéktornyot robbantottak fel a kurszki atomerőműben, megzavarva ezzel annak működését. Ez abból adódik, hogy Moszkva és Kijev egymást vádolja egy nukleáris baleset vszélyével.  

  • Észtország ma eltávolította Narvából a második világháborús szovjet emlékművét, miután kijelentette, hogy ilyen emlékművek csak feszültséget szítanak.

  • Az orosz bíróságoknak ma sok dolguk akadt: pénzbírsággal sújtották Jurij Sevcsuk rocklegendát, miután bűnösnek találták az orosz hadsereg „lejáratásában”, amikor elítélte az ukrajnai katonai inváziót. Szintén pénzbírságot szabtak ki az egyesült államokbeli Twitch streaming szolgáltatásra, amiért egyik videójukat a bíróság "hamisnak" nevezett az ukrán Bucha városában elkövetett állítólagos háborús bűnökről. Bár a videó tartalmát nem részletezték, Oroszország többször is pénzbüntetéssel fenyegetett olyan oldalakat, mint a Google, a Twitter és a Wikipédia, azzal vádolva őket, hogy „hamis” tartalmakat tárolnak az ukrajnai hadműveletről. Különféle ellenőrzött beszámolók léteznek Bucháról arról, hogy orosz katonák áldozatokat kínoztak és végeztek ki, illetve hogy szexuálisan bántalmaztak civileket. 

  • Az ukrán biztonsági szolgálat nyolc további orosz katonát azonosított, akiket háborús bűnökkel gyanúsítanak Buchában. A nyolc katonát, - többségük az Orosz Föderáció Nemzeti Gárda szövetségi szolgálatának 6720-as egységébe tartoznak -, ingatlanfosztással és elhagyott otthonok feldúlásával vádolják. (The Guardian)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.