<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A Brexit után a magyar vállalatoknak is nehezebb lett az Egyesült Királysággal történő kereskedelem nem csupán logisztikai, hanem pénzügyi szempontból is. Pedig az EU-ból való kilépés ellenére jelentősen élénkült a két ország közötti gazdasági kapcsolat, ahogy megnőtt a pénzügyi átutalások volumene is.

2021-re 3,61 milliárd fontra nőtt a hazai cégek exportja, és 1,52 milliárd fontra nőtt a szigetországból érkező import volumene. Az élénkülő külkereskedelemben résztvevő magyar vállalatok még egyszerűbben kezelhetik az Egyesült Királysággal kapcsolatos pénzügyeiket, ugyanis a Magyarországon is egyre népszerűbb iBanFirst fintech szolgáltató mai akvizíciós bejelentése megkönnyíti és egyszerűsíti számukra a devizautalást.

Az akvizíció megkönnyíti a magyar ügyfelek dolgát is. Fotó: iBanFirstAz akvizíció megkönnyíti a magyar ügyfelek dolgát is. Fotó: iBanFirst

A TOP 3 export termék, amelyet a két ország egymás között kereskedett 2021-ben, az elektromos berendezések és elektronikai alkatrészek, a vasúton és villamoson kívüli járművek, illetve az egyéb gépek voltak, de jelentős részét képezte a gyógyászati segédeszközök is.

A 2021-re 3,61 milliárd fontra nőtt export miatt is fontos, hogy a külkereskedelem alapját képező pénzügyi tranzakciók gördülékenyek legyenek.

Ezt segíti elő a 10 országban, köztük Magyarországon is jelenlévő, devizatranzakciókra szakosodott iBanFirst bejelentése, miszerint hatósági jóváhagyásra vár a londoni székhelyű Cornhill devizapiaci szolgáltató felvásárlása. Az akvizíció iBanFirst-nek a 2021 júniusában, a befektető Marlin Equity Partners-el kötött partnerségére épül. A felvásárlás felgyorsítja az iBanFirst nemzetközi terjeszkedését, egyben megszilárdítja piacvezető szerepét Európa szerte, a B2B alapú devizatranzakciók területén.

"Az iBanFirst magyar ügyfelei számára ez az akvizíció megkönnyíti és felgyorsítja a bejövő és kimenő angol font tranzakciókat.  A helyi brit számlák hozzáadása a platformhoz lehetővé teszik, hogy optimális, azaz gyors és költséghatékony szolgáltatásokat nyújtsunk ügyfeleinknek. Így ne érezzék a különbséget, hogy Európai Unión kívülre utalnak" - tette hozzá a felvásárlás kapcsán Johan Gabriels, az iBanFirst magyarországi country managere. 

Pierre-Antoine Dusoulier, az iBanFirst vezérigazgatója a felvásárlással kapcsolatban elmondta: "Ez az akvizíció nagyban erősíti azon törekvésünket, hogy globálisan vezető szerepet töltsünk be a KKV-k számára a több pénznemben történő fizetések terén. Kulcsfontosságú mérföldkő az Egyesült Királyságba való érkezésünk, így már 10 országban vagyunk jelen. További növekedést tervezünk a jövőben Európa-szerte, figyelmünket különösen Svájc, Skandinávia, de Észak-Amerika felé is fordítjuk."

A Cornhill ügyvezető igazgatója, Vivek Savani üdvözíti az egyesülést: "Büszkék vagyunk arra, hogy csatlakozhatunk az iBanFirsthez. Az iBanFirstnek köszönhetően a Cornhill ügyfelei is magasabb minőségű határokon átnyúló fizetési élményben részesülhetnek az olyan funkciókkal, mint a Payment Tracker, amely lehetővé teszi, hogy a fizetéseket ugyanúgy nyomon követhessék, mint a futárszolgáltatók esetén a csomagokat."

A Brexit óta és az átmeneti időszak végéhez közeledve az Egyesült Királyság és az európai uniós ügyfelek számára létfontosságú, hogy olyan pénzügyi partnerekre számíthassanak, akik a Csatorna mindkét oldalán megállják a helyüket. Az akvizíció lehetőséget jelent az iBanFirst számára, hogy bővítse nemzetközi jelenlétét, és európai PSP-licencét az Egyesült Királyságra is kiterjessze.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.