<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
6p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		
		


		
		

17 ország 10 pontos ajánlást dolgozott ki közösen az egészségügyi vezetők számára a Covid-19 járvány utáni visszarendeződéshez. Arra kértük Lantos Gabriella egészségügyi menedzsert, az Új Világ Néppárt elnökségi tagját, kommentálja a tíz pontot.  

"A járvány alatt sem volt könnyű dolguk az egészségügyben dolgozóknak, de a pandémia utáni (vagy legalábbis két hullám közötti) normál kerékvágásba való visszatérés sem egyszerű, ez már jól látható. Épp ezért publikálta 17 ország 32 társszerzője a Journal of American Medical Association (JAMA) Network Open-ben azokat az irányelveket, amelyek az egészségügyi vezetőknek jelenthetnek fogódzkodót. Lantos Gabriellával végigvettük a tíz ajánlást.

Lantos Gabriella szerint az ajánlások betartása egyelőre csak álom. Fotó: Új Világ NéppártLantos Gabriella szerint az ajánlások betartása egyelőre csak álom. Fotó: Új Világ Néppárt

1. Ismerjük el az egészségügyi dolgozók munkáját és ünnepeljük meg sikereiket!

2. Biztosítsunk támogatást az egészségügyi dolgozók jó közérzetéhez! A szakértő az első két pontot összevonva fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy Magyarországon ez a félig tele/félig üres pohár módjára valósul, vagy valósult meg. Azt ugyan el kell ismerni, az orvosok bérét jelentősen megemelték épp a járvány közepén, de cserébe komoly áldozatokat kellett hozniuk az új egészségügyi jogviszony aláírásával, már aki aláírta, és az állami ellátásban maradt. A szakdolgozókat viszont nem ismerték el hasonló díjazással, inkább „sok terhet kaptak a nyakukba a semmiért”. Lantos Gabriella szerint az ország vezetői a magyar egészségügyben nem értik az ápolók szerepét. Ez meg is látszódik azon, hogy milyen alacsony a jól képzett intenzíves nővérek száma. Az intenzíves nővérek és a halálesetek száma közt erős és fordított az arányosság. A kevés intenzíves nővér a legfőbb oka a nagyon magas halálozásnak. Hiszen a három hullámban összesen 30 ezer magyar halt meg.

„Csak szándék kérdése ennek az ajánlásnak a megvalósítása. Ehhez már az is elég lenne, ha csak 100 ezer bruttóval megemelnék a nővérek bérét, ami nem egészen 150 milliárd forint lenne.

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.